Источна Илиџа: Трг краља Александра – представљена финална верзија Главног пројекта

04.06.2020. 09:26
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Начелник општине Маринко Божовић одржао је састанак са представницима сарајевске општине Нови Град у вези са реконструкцијом Трга краља Александра.

Приликом овог сусрета представљена је финална верзија Главног пројекта, која је употпуњена раније усаглашеним измјенама.

Слика

У првој фази радова планирана је реконструкција саобраћајнице у ширини од 4 метра, којом је предвиђено једносмјерно кружно кретање саобраћаја. Такође, у овој фази ће се обезбиједити укупно 43 паркинг мјеста на платоу атомског склоништа и мјестима за паралелно паркирање.

С обзиром да ће се замјени бетонских плоча приступити у другој фази реконструкције, за сада је планирано постављање заштитних препрека за прелазак возила на дио Трга који је намијењен пјешацима.

Трећа фаза пројекта односи се на реконструкцију игралишта и изградњу теретане на отвореном.

Ради се о вриједном пројекту од велике важности за обје општине и њихове грађане, а посебно становнике Трга краља Александра.

Слика

Руководство Општине Источна Илиџа заједно са сарадницима на овом пројекту предузима све неопходне активности како би се у што скорије вријеме приступило реализацији прве фазе.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 18m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 0m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 28m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 20m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 19m
    0