Источна Илиџа: За пливање за Часни крст пријављено 47 такмичара

17.01.2021. 12:52
0
ИЗВОР: СРНА

За пливање за богојављенски Часни крст у уторак, 19. јануара, на ријеци Жељезници у Источној Илиџи пријавило се 47 такмичара, потврдио је Срни предсједник Организационог одбора Ранко Скакавац.

Скакавац је рекао да је међу пријављенима само једна жена, јер је друга дјевојка одустала из здравствених разлога.

Он је нагласио како неће бити могуће пријављивање на сам дан такмичења, те поновио да ће сваки од пливача добити мајицу, пешкир, диплому и медаљу, а побједнику ће бити уручен златни медаљон, којег је донирао Маринко Божовић.

- Због епидемиолошке ситуације никога не позивамо. Ко дође добродошао је, али ће бити обавезни да носе заштитне маске и одржавају дистанцу. Припреме иду према плану и надамо се да ће нас послужити временски услови -  додао је Скакавац и апеловао да становници, који су раније пратили ово такмичење, овај пут остану код куће.

Он је подсјетио да пливање за богојављенски Часни крст шести пут организује Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ "Војковићи", у сарадњи са Српском православном црквеном општином Војковићи и Џудо клубом "Фамос".

На Богојављење је предвиђена литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима са почетком у 9.00 часова, а у 10.00 часова биће обављен обред освештања воде.

Литија ка мосту, на улазу у Војковиће, полази испред храма око 11.45 часова, након чега ће почети пливање за Часни крст, а послије тога ће бити уприличена додјела диплома и награда.

Српска православна црква у уторак, 19. јануара, прославља Богојављење, празник крштења Исуса Христа, којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 25m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 5m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 17m
    0