Источни фронт, 128. дан: Територија највеће рафинерије нафте у ЛНР под контролом руских снага

01.07.2022. 09:11
0
ИЗВОР: novosti.rs

У току је 128. дана рата у Украјини. Борбе се претежно воде на истоку земље. Руска војска је, као корак добре воље, завршила задатке на Змијском острву и повукла гарнизон који је тамо био стациониран, саопштило је јуче Министарство одбране Русије.

Све главне транспортне руте које воде за и из Лисичанска и комплетна територија највеће рафинерије нафте у том граду у самопроглашеној Луганској Народној Републици (ЛНР) је под контролом руских снага.

Предсједник Украјине Владимир Зеленски признао је да се украјинска војска налази у веома тешкој ситуацији у Донбасу, у подручју Лисичанска, Авдејевке, Бахмута (Артјомовска).

Због руских "искандера", Берлин разматра куповину противракетних система од САД или Израела, а куповину ПВО система најављују и Естонија и Летонија.

Предсједник Индонезије: Пренио сам Путину поруку Зеленског

Предсједник Индонезије Џоко Видодо изјавио је да је руском лидеру Владимиру Путину пренио поруку украјинског предсједника Владимира Зеленског.

- Пренио сам поруку предсједника Зеленског предсједнику Путину - рекао је Видодо послије разговора са Путином у Москви, преноси BBC.

Испаљено 20 ракета "Град" на Доњецк

Украјинска војска испалила је 20 ракета из МПРС "Град" у Кијевском округу Доњецка, рекло је представништво ДНР.

Снабдијевање гасом Берђанска биће настављено наредних дана

Гасна опрема, гасоводи Берђанска, који су оштећени током ратних дејстава у фебруару, су обновљени, врше се техничке припреме за снабдијевање гасом становника града рекао је Владимир Рогов, члан главног савјета војно-цивилне администрације региона, преноси РИА Новости.

- Резултат радова на рестаурацији је да ће становници Берђанска наредних дана добити гас, који је поремећен крајем фебруара - рекао је Рогов.

Украјинци гранатирали град у ЛНР

Украјинске трупе гранатирале су град Ровенки у Луганској Народној Републици уз помоћ америчке MLRS M142 HIMARS саопштило је представништво ЛНР. Како се наводи, у 6.30 на град су испаљене двије ракете.

Први аутобус после осам година кренуо је са Крима за Херсон

Аутобуска линија између Крима и Херсона, Мелитопоља и Бердјанска почела је са радом послије осам година прекида, први лет је отишао из Симферопоља за Херсон, јавља дописник РИА Новости.

Регионални званичник: Погођена стамбена зграда код Одесе, 14 мртвих

Руски пројектил погодио је деветоспратну стамбену зграду у близини украјинске црноморске луке Одесе, прије чему је најмање 14 особа погинуло, а десетине рањене, саопштиле су украјинске власти.

Министарство за ванредне ситуације саопштило је да је око један сат послије поноћи пројектил погодио зграду у граду Билгород-Дњестровски, а да је, према досадашњем информацијама, рањено 30 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    14h 28m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 57m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 15m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 11m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    2h 23m
    0