Источни фронт, 130. дан: Херсонска и дио Запорошке области планирају да уђу у састав Русије

03.07.2022. 09:38
0
ИЗВОР: b92.net/novosti.rs

Данас је сто тридесети дан руске операције у Украјини.

Украјинске снаге су током ноћи два пута гађале Мелитопољ далекометним вишецјевним бацачима ракета, изјавио је члан главног савјета државне администрације Запорошке области Владимир Рогов. Руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и азовским дијелом Запорошке области на југу Украјине.

У регионима су формиране цивилно-војне управе, почели су да се емитују руски ТВ канали и радио-станице, обнављају се трговинске везе. Региони су објавили да планирају да уђу у састав Русије.

Украјинске снаге током ноћи два пута гађале Мелитопољ

Украјинске снаге су током ноћи два пута гађале Мелитопољ далекометним вишецјевним бацачима ракета, изјавио је члан главног савјета државне администрације Запорошке области Владимир Рогов.

- Ноћас непријатељ није дозволио мирном Мелитопољу да спава. Два пута у току ноћи (око 3 и 4.45) терористи Зеленског извели су напад на мирни град из вишецјевних бацача ракета великог домета - написао је Рогов на свом Телеграму.

Руси заузели

Чини се да су руске снаге заузеле Лисичанск, град који је данима у жестоким борбама, али како пише Би-Би-Си, и украјинске и руске снаге тврде да је град под њиховом контролом.

Напад на руски град: Има погинулих

Најмање три особе данас су погинуле, а десетине стамбених зграда су оштећене у руском граду Белгороду, саопштио је локални гувернер, након ранијих извјештаја о неколико експлозија у том граду који се налази близу границе са Украјином.

Најмање 11 стамбених зграда је оштећено и 39 приватних стамбених објеката, укључујући пет који су потпуно уништени, рекао је Вјачеслав Гладков, гувернер Белгородске области. Извјештач Ројтерса није био у могућности да независно провјери ове извјештаје, а из Украјине није било реакције на те информације, док ТАС С преноси да су у експлозијама рањене четири особе.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 13m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 24m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 4m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 3m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 39m
    0