Источни фронт, 138. дан: Руска војска ослободила село Богородично, припрема се напад на Славјанск

11.07.2022. 09:18
0
ИЗВОР: novosti.rs/b92.net

Специјална војна операција руске војске у Украјини ушла је у 138. дан.

Сјеверни ток од данас неће радити због ремонта, а Њемачка страхује да ће Русија потпуно обуставити испоруку гаса.

Ситуација је посебно напета у Доњецку, гдје се јуче, након гранатирања, урушила зграда, при чему је погинуло најмање 15 особа. У међувремену, жестоке борбе се воде за Сјеверск, интензивно се гранатирају положаји украјинске војске у Славјанску, Краматорску, Бахмуту.

Кијев опет најављује контраофанзиву у подручју Запорожја и Херсона.

Руска војска ослободила село Богородично, припрема се напад на Славјанск

Савезничке снаге су ослободиле село Богородичноје у ДНР, организује се моћна одскочна даска за напад на Славјанск - пренијеле су РИА Новости позивајући се на помоћника начелника МУП-а ЛНР.

Руски хакери открили: Украјинска војска изгубила 50-70.000 војника

- Губици украјинских војника заиста су веома високи, много виши него што саопштавају кабинет предсједника (Владимира Зеленског), званични украјински политичари. Много су умањени, сигурно није у питању 10.000 (како говоре у Кијеву), већ су најмање 50-70.000 убијених - рекао је руски хакер из групе РаХДИт Спутњику.

Обустављен рад Сјеверног тока

Испоруке гаса кључним гасоводом из Русије у Европу – "Северним током" – обустављена је у 6.00 часова, саопштио је оператер гасовода – Норд Стрим АГ.

Оба крака гасовода су престала са радом због радова на одржавању, укључујући тестирање механичких компоненти и система аутоматизације. Одржавање ће се обављати у периоду од 11. до 21. јула.

Снаге милиције ЛНР спремају се за ћишћење Сјеверска

Савезне снаге милиције Луганске Народне Републике и Оружаних снага Русије спремају се за "чишћење" Сјеверска, саопштио је амбасадор ЛНР у Русији Родион Мирошњик.

- Јединице савезних снага интензивно артиљеријом гађају предграђа, гдје су милитанти ископали праве шанчеве. Наше јуришне јединице још нису ушле у град, али се налазе веома близу и спремају се за чишћење града - написао је Мирошњик на свом телеграм каналу.

Руска војска ослободила је село Богородично у ДНР који се налази на 20 километара од Северска.

Резников: Украјина намјерава да окупи милионску војску

Украјина намјерава да окупи милионску војску, како би повратила контролу над југом земље, саопштио је министар одбране Алексеј Резников.

У Кијеву су затражили од грађана да напусте ову територију.

Руски хакер: Украјинска обавјештајна служба ради са криминалцима

Украјинска обавјештајна служба ради са криминалцима и кријумчарима на препродаји западног оружја на „црном тржишту“, рекао је руски хакер за РИА Новости под условом да остане анониман.

Амерички обавјештајци Кијеву достављају радарске податке, као и сателитске снимке, укључујући територију Русије, која је потом изложена ракетним и артиљеријским нападима на цивиле, навео је он.

Ракетни напад на Харков?

Руске снаге извршиле су ракетни напад на центар Харкова и погођена је једна вишеспратница, преносе јутрос украјински медији.

Спасиоци су на терену, а из рушевина је спасена старија жена.

Укринформ јавља да су се у граду чуле три експлозије. За сада нема информација о погинулима или повријеђенима, наводи Униан.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 21m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 44m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 17m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 14m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 5m
    0