Istočni front, 138. dan: Ruska vojska oslobodila selo Bogorodično, priprema se napad na Slavjansk

11.07.2022. 09:18
0
IZVOR: novosti.rs/b92.net

Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 138. dan.

Sjeverni tok od danas neće raditi zbog remonta, a Njemačka strahuje da će Rusija potpuno obustaviti isporuku gasa.

Situacija je posebno napeta u Donjecku, gdje se juče, nakon granatiranja, urušila zgrada, pri čemu je poginulo najmanje 15 osoba. U međuvremenu, žestoke borbe se vode za Sjeversk, intenzivno se granatiraju položaji ukrajinske vojske u Slavjansku, Kramatorsku, Bahmutu.

Kijev opet najavljuje kontraofanzivu u području Zaporožja i Hersona.

Ruska vojska oslobodila selo Bogorodično, priprema se napad na Slavjansk

Savezničke snage su oslobodile selo Bogorodičnoje u DNR, organizuje se moćna odskočna daska za napad na Slavjansk - prenijele su RIA Novosti pozivajući se na pomoćnika načelnika MUP-a LNR.

Ruski hakeri otkrili: Ukrajinska vojska izgubila 50-70.000 vojnika

- Gubici ukrajinskih vojnika zaista su veoma visoki, mnogo viši nego što saopštavaju kabinet predsjednika (Vladimira Zelenskog), zvanični ukrajinski političari. Mnogo su umanjeni, sigurno nije u pitanju 10.000 (kako govore u Kijevu), već su najmanje 50-70.000 ubijenih - rekao je ruski haker iz grupe RaHDIt Sputnjiku.

Obustavljen rad Sjevernog toka

Isporuke gasa ključnim gasovodom iz Rusije u Evropu – "Severnim tokom" – obustavljena je u 6.00 časova, saopštio je operater gasovoda – Nord Strim AG.

Oba kraka gasovoda su prestala sa radom zbog radova na održavanju, uključujući testiranje mehaničkih komponenti i sistema automatizacije. Održavanje će se obavljati u periodu od 11. do 21. jula.

Snage milicije LNR spremaju se za ćišćenje Sjeverska

Savezne snage milicije Luganske Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije spremaju se za "čišćenje" Sjeverska, saopštio je ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnjik.

- Jedinice saveznih snaga intenzivno artiljerijom gađaju predgrađa, gdje su militanti iskopali prave šančeve. Naše jurišne jedinice još nisu ušle u grad, ali se nalaze veoma blizu i spremaju se za čišćenje grada - napisao je Mirošnjik na svom telegram kanalu.

Ruska vojska oslobodila je selo Bogorodično u DNR koji se nalazi na 20 kilometara od Severska.

Reznikov: Ukrajina namjerava da okupi milionsku vojsku

Ukrajina namjerava da okupi milionsku vojsku, kako bi povratila kontrolu nad jugom zemlje, saopštio je ministar odbrane Aleksej Reznikov.

U Kijevu su zatražili od građana da napuste ovu teritoriju.

Ruski haker: Ukrajinska obavještajna služba radi sa kriminalcima

Ukrajinska obavještajna služba radi sa kriminalcima i krijumčarima na preprodaji zapadnog oružja na „crnom tržištu“, rekao je ruski haker za RIA Novosti pod uslovom da ostane anoniman.

Američki obavještajci Kijevu dostavljaju radarske podatke, kao i satelitske snimke, uključujući teritoriju Rusije, koja je potom izložena raketnim i artiljerijskim napadima na civile, naveo je on.

Raketni napad na Harkov?

Ruske snage izvršile su raketni napad na centar Harkova i pogođena je jedna višespratnica, prenose jutros ukrajinski mediji.

Spasioci su na terenu, a iz ruševina je spasena starija žena.

Ukrinform javlja da su se u gradu čule tri eksplozije. Za sada nema informacija o poginulima ili povrijeđenima, navodi Unian.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 57m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 39m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 7m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 28m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 37m
    0