Источни фронт, 167. дан: Кадиров: Преузели смо контролу над фабриком „Кнауф“ у Соледару

09.08.2022. 11:01
0
ИЗВОР: novosti.rs/b92.net

У току је 167. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Руска војска напредује у подручју Доњецка. Борбе се воде и у шумама југозападно од Славјанска, као и сјеверно од Харкова. Савезничке снаге преузеле су контролу над територијом фабрике "Кнауф" у Соледару. Настављају се борбе у Бахмуту, док украјинска војска пребацује резерве у Авдејевку и Маринку како би задржала позиције у овом подручју.

САД шаљу нову војну помоћ Украјини вриједну милијарду долара. Нема услова за састанак Путина и Зеленског, саопштава Москва.

Зеленски позвао Запад да забрани улаз Русима на годину дана

Владимир Зеленски позвао је западне земље да забране улазак држављанима Русије, као и да врате оне који су већ отпутовали у друге државе, без обзира на њихов став.

- То је један од начина да се заустави Русија од даље агресије и заузимања украјинских територија - рекао је Зеленски у интервјуу "Вашингтон посту".

Стремоусов: Херсонска област спремна да одбије покушаје офанзиве Украјине

Херсонска област је спремна да одбије сваки покушај офанзиве украјинске војске, саопштио је шеф администрације региона Кирил Стремоусов.

- Херсонска област је спремна да одбије покушаје офанзиве украјинских милитаната, ако такво злочиначко наређење стигне од режима Зеленског који је спреман да води рат до последњег Украјинца ради уништења земље - истакао је Стремоусов, преноси "Спутњик".

Према његовим ријечима, украјинска војска не може имати никакав успјех.

Представници кијевске власти више пута су најављивали контраофанзиву на Херсон.

Кадиров: Преузели смо контролу над фабриком Кнауф у Соледару

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров саопштио је данас да су проруске снаге преузеле контролу над територијом фабрике грађевинског материјала Кнауф у Соледару у Донкој области.

- Снаге савезничких снага у граду Соледар преузеле су контролу над територијом фабрике Кнауф - написао је Кадиров на свом Телеграм каналу, преноси Интерфакс.

Руске снаге ушле су у Соледар прије шест дана и од тада покушавају да заузму фабрику.

Гранатиран Доњецк

Украјинске трупе гранатирале су Доњецк, Јасиновату и Макијевку, испаливши 17 граната калибра 155 и 152 милиметра за 20 минута, саопштили су у Доњецкој Народној Републици.

Запорошка централа ради нормално

Противваздушна одбрана Запорошке нуклеарне централе биће појачана, саопштио је шеф администрације Евгеније Балицки.

Након гранатирања украјинске војске и оштећења на далеководима, Запорошка централа ради нормално. Енергетски блокови су безбедни.

Ојачавају одбрану око нуклеарке

Противваздушна одбрана око нуклеарне електране Запорожје биће ојачана након неколико дана гранатирања тог постројења, изјавио је данас начелник војно-цивилне администрације Запорошке области Јевгениј Балицки.

Како је рекао, нуклеарна електрана Запорожје, највећа у Европи, сада ради нормално и оштећени далеководи су обновљени, преноси агенција РИА Новости.

Последњих дана Москва и Кијев међусобно се оптужују за гранатирање нуклеарне електране Запорожје, која се налази на територији која је под руском контролом.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 49m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 14m
    0