Istočni front, 167. dan: Kadirov: Preuzeli smo kontrolu nad fabrikom „Knauf“ u Soledaru

09.08.2022. 11:01
0
IZVOR: novosti.rs/b92.net

U toku je 167. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Ruska vojska napreduje u području Donjecka. Borbe se vode i u šumama jugozapadno od Slavjanska, kao i sjeverno od Harkova. Savezničke snage preuzele su kontrolu nad teritorijom fabrike "Knauf" u Soledaru. Nastavljaju se borbe u Bahmutu, dok ukrajinska vojska prebacuje rezerve u Avdejevku i Marinku kako bi zadržala pozicije u ovom području.

SAD šalju novu vojnu pomoć Ukrajini vrijednu milijardu dolara. Nema uslova za sastanak Putina i Zelenskog, saopštava Moskva.

Zelenski pozvao Zapad da zabrani ulaz Rusima na godinu dana

Vladimir Zelenski pozvao je zapadne zemlje da zabrane ulazak državljanima Rusije, kao i da vrate one koji su već otputovali u druge države, bez obzira na njihov stav.

- To je jedan od načina da se zaustavi Rusija od dalje agresije i zauzimanja ukrajinskih teritorija - rekao je Zelenski u intervjuu "Vašington postu".

Stremousov: Hersonska oblast spremna da odbije pokušaje ofanzive Ukrajine

Hersonska oblast je spremna da odbije svaki pokušaj ofanzive ukrajinske vojske, saopštio je šef administracije regiona Kiril Stremousov.

- Hersonska oblast je spremna da odbije pokušaje ofanzive ukrajinskih militanata, ako takvo zločinačko naređenje stigne od režima Zelenskog koji je spreman da vodi rat do poslednjeg Ukrajinca radi uništenja zemlje - istakao je Stremousov, prenosi "Sputnjik".

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska ne može imati nikakav uspjeh.

Predstavnici kijevske vlasti više puta su najavljivali kontraofanzivu na Herson.

Kadirov: Preuzeli smo kontrolu nad fabrikom Knauf u Soledaru

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je danas da su proruske snage preuzele kontrolu nad teritorijom fabrike građevinskog materijala Knauf u Soledaru u Donkoj oblasti.

- Snage savezničkih snaga u gradu Soledar preuzele su kontrolu nad teritorijom fabrike Knauf - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Interfaks.

Ruske snage ušle su u Soledar prije šest dana i od tada pokušavaju da zauzmu fabriku.

Granatiran Donjeck

Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck, Jasinovatu i Makijevku, ispalivši 17 granata kalibra 155 i 152 milimetra za 20 minuta, saopštili su u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Zaporoška centrala radi normalno

Protivvazdušna odbrana Zaporoške nuklearne centrale biće pojačana, saopštio je šef administracije Evgenije Balicki.

Nakon granatiranja ukrajinske vojske i oštećenja na dalekovodima, Zaporoška centrala radi normalno. Energetski blokovi su bezbedni.

Ojačavaju odbranu oko nuklearke

Protivvazdušna odbrana oko nuklearne elektrane Zaporožje biće ojačana nakon nekoliko dana granatiranja tog postrojenja, izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

Kako je rekao, nuklearna elektrana Zaporožje, najveća u Evropi, sada radi normalno i oštećeni dalekovodi su obnovljeni, prenosi agencija RIA Novosti.

Poslednjih dana Moskva i Kijev međusobno se optužuju za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, koja se nalazi na teritoriji koja je pod ruskom kontrolom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO) Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO)
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 26m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    14h 59m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    14h 40m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    23h 22m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    19h 51m
    0