Источни фронт, 231. дан: Рогов: Плаћеници из 34 земље ратују у Запорошкој области

12.10.2022. 12:52
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална операција руске војске у Украјини ушла је у 231. дан.

Плаћеници из 34 земље ратују у саставу украјинских снага на линији борбеног контакта у Запорошкој области, изјавио је представник регионалне администрације Владимир Рогов.

Руски ловци Су-25 изводе ракетне ударе на војне објекте украјинске војске у зони специјалне операције. Украјинске снаге гађају Доњецк, а експлозије се чују у Херсону.

Ситуација на линији фронта у Херсонској области је непромијењена, линија одбране је издржала све покушаје продора украјинске војске, саопштиле су регионалне власти.

Рогов: Плаћеници из 34 земље ратују у Запорошкој области

Плаћеници из 34 земље ратују у саставу украјинских снага на линији борбеног контакта у Запорошкој области, изјавио је представник регионалне администрације Владимир Рогов.

- Потврдили смо присуство плаћеника из 34 земље на запорошкој линији борбеног контакта, у самом граду, у базама и тако даље - рекао је Рогов за радио „Комсољска правда“.

Експлозије у Дњепропетровску

У Дњепропетровску је изведен нови напад на објекат енергетске инфраструктуре, саопштио је шеф регионалне војне администрације Валентин Резниченко.

- Нови напад на област. Већ трећи дан ударају по комуналним предузећима. Јутрос су Руси ударили по енергетској инфраструктури у Каменском рејону. Тамо је велики пожар и много тога је срушено. Спасиоци обуздавају ватру. Електричари покушавају да поправе опрему - написао је Резниченко на Телеграм каналу.

У Херсону пронађено спремиште оружја и војна униформа НАТО-а

У Херсону је пронађено тајно спремиште оружја и војна униформа НАТО-а код сарадника Службе безбједности Украјине који је бјежао у Украјину. Он је откривен захваљујући житељима града који су то пренијели полицији посредством Телеграма, рекао је у сриједу новинарима представник хитних служби Херсонске области.

- У тајној прегради код сарадника Службе безбједности Украјине, који је побјегао на територију под контролом Кијева, била су сакривена три аутомата, један амерички аутомат М4А1, оптички нишани, две пушке и сачмарица, као и одговарајуће патроне. Пронађени су и војна униформа НАТО-а и застава САД - рекао је представник хитних служби.

Један човјек тешко рањен у нападу на пијацу у Мелитопољу

Један човјек је тешко рањен у терористичком нападу на Ришку пијацу у Мелитопољу, рекао је за Спутњик извор у полицији.

У сриједу ујутру код централног улаза у пијацу у Мелитопољу активирана је експлозивна направа ручне производње.

Према наводима извора, експлозивна направа је активирана даљински, а била је постављена испод једне од тезги.

Кремљ: Циљеви специјалне војне операције остају непромијењени

Циљеви специјалне операције Русије у Украјини остају непромијењени, а њихова актуелност се само повећава усљед дејстава кијевског режима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Циљеви остају непромијењени, управо онако како су наведени у обраћању предсједника Русије Владимира Путина 24. и 25. фебруара - рекао је Песков новинарима.

Снаге Кијева гађале три града у ДНР

Украјинске снаге су у року од пет минута гађале три града у ДНР – Доњецк, Макејевку и Горловку, испаливши 12 пројектила калибра 155 и 152 милиметра.

Амерички дневник „Вашингтон пост“ објавио је, позивајући се на некадашњег званичника Бијеле куће, да је амерички предсједник Џозеф Бајден рекао украјинском предсједнику да ће имати потешкоће када од Конгреса буде тражио новац за Кијев уколико Владимир Зеленски настави да се жали да Украјина не добија довољно помоћи од САД.

Руска војска држи под контролом стратешки важан пут Кремена-Сватово на сјеверу ЛНР, без обзира на провокације противника.

Украјински министар одбране Алексеј Резников је рекао да је Кијев добио од Сједињених Држава још четири вишецијевна бацача ракета „химарс“.

Украјински министар енергетике Херман Галушченко изјавио је за америчке медије да је у претходна два дана уништено 30 одсто енергетске инфраструктуре земље.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров увјерен је да ће се специјална операција руске војске, под командом генерала Сергеја Суровикина, завршити успешно.

- Никада нисам довео у питање његову одлучност, професионализам, патриотизам. Потпуно сам увјерен да ће се под његовом командом операција завршити успјешно, а ако буде потребно, пружићемо снажан отпор и снагама НАТО - написао је Кадиров на Телеграму.

Украјинска војска испалила је на Доњецк девет пројектила калибра који користе снаге НАТО.

Серија експлозија у Херсону

 Како јавља извештач Спутњика с лица мјеста, одјекнуло је пет експлозија, чује се и деловање руске ПВО.

Експлозивна направа активирана је на главном улазу на централну пијацу у Мелитопољу непосредно пред њено отварање. Нема жртава, јавља репортер Спутњика.

У Кијеву је објављена ваздушна опасност

 У Николајевској области, на територији Украјине одјекују експлозије, преносе украјински медији.

- У Николајевској области и Николајеву се чују експлозије - јавља ТВ ТСН.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 19m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 28m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 33m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 3m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 16m
    0