Источни фронт, 232. дан: Руска војска заузела двије кључне коте у области око мјеста Кремена

13.10.2022. 14:44
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална операција руске војске у Украјини ушла је у 232. дан.

У Кијеву је објављена ваздушна опасност. Наставља се украјинско гранатирање Доњецка.

Ваздушна опасност објављена је у Полтавској, Сумској и Харковској области и у граду Запорожје који је под контролом Кијева. Украјинске снаге гађале су болницу у Доњецку.

Експлозије се чују у Запорожју, на снази је ваздушна опасност, јављају украјински медији.

Више од 400 припадника „Азова“ (организација забрањена у Русији као екстремистичка) пребачено је у затворе у Русији, гдје дају исказе о злочинима над цивилима које су починили, саопштено је за Спутњик у прес служби Истражног комитета Русије.

Руска војска заузела је двије кључне коте у области око мјеста Кремена, рекао је шеф представништва ЛНР у Москви Родион Мирошник.

Столтенберг: Још више ПВО система и подршке за Украјину

Учесници састанка контакт групе о Украјини, договорили су се да ће Кијеву испоручивати још више ПВО система, као и наставити да подржавају Украјину, изјавио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг уочи другог дана засиједања министара одбране чланица Алијансе у Бриселу.

- Сматрам да је веома важно што су НАТО, други партнери и Украјина у оквиру контакт групе потврдили да ћемо наставити да подржавамо Кијев онолико колико је то потребно, повећаћемо нашу подршку, конкретно, испоручиваћемо више система за противваздушну одбрану - истакао је Столтенберг у краткој заједничкој изјави са шефом Пентагона.

Команда украјински ваздушних снага саопштила је да је синоћ недалеко од града Виница пао украјински ловачки авион. Пилот се успјешно катапултирао.

 Украјинске снаге испалиле су од јутрос 10 пројектила на Доњецк.

 У Кијеву је објављена ваздушна опасност.

Према ријечима замјеника шефа администрације предсједника Украјине Кирила Тимошенка, изводе се удари на кључне инфраструктурне објекте у Кијевској области.

- Нови напади дроновима-камиказама на објекте инфраструктуре - написао је он на Телеграму.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 16m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 49m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 15m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 28m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 57m
    4