Источни фронт, 242. дан: Руска војска одбила нападе украјинских снага у Херсонској области

23.10.2022. 13:34
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 242. дан руске специјалне војне операције у Украјини.

Руска војска одбила су све нападе украјинских снага у Херсонској области. Украјинске снаге гранатирале су село у Белгородској области Русије, двоје људи је погинуло, а 12 рањено.

На том подручју јача се одбрана и подижу баријере, саопштио је губернатор региона.

Украјинска војска гранатирала је Кијевски рејон Доњецка, Макејевку, Пантелејмоновку и Јаковљевку, испаливши 18 пројектила калибра 155 милиметара, саопштило је у недјељу Представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези с ратним злочинима Украјине, преноси Спутњик.

Украјинске снаге гранатирале Енергодар

Украјинска војска у недјељу ујутру је гранатирала Енергодар, оштећен је цивилни објекат, саопштио је шеф градске администрације Александар Волга.

- Недјељно јутро почело је гранатирањем Енергодара. Оштећен је цивилни објекат. Украјински нацисти су поново показали своје истинско лице, гађајући цивилни објекат. Жртава нема, а то је најважније - написао је Волга на свом Телеграм каналу.

Мађарска влада против нових санкција Русији

Мађарска влада неће дозволити да Европска унија уведе никакве нове санкције против Русије које би могле да утичу на испоруке гаса мађарским компанијама, изјавио је на прес конференцији шеф администрације мађарског премијера Гергеј Гуљаш.

- Ми ћемо наставити да стављамо вето на све санкције Европске уније које се тичу испорука руског гаса - рекао је он.

Подвукао је, да се Мађарска придржава прагматичног приступа том питању и да уговор са „Гаспромом“ нема ништа заједничко са ставом Будимпеште о украјинској кризи.

Гуљаш је навео да санкције против Русије не доприносе рјешавању украјинског проблема, већ да штете Европљанима и позвао САД и ЕУ да учествују у преговорима између Кијева и Москве како би се дошло до рјешења.

Раније је Гуљаш изјавио да је ширење антируских санкција у сфери енергетике фундаментална грешка Европске уније, која је изазвала раст цијена енергената.

Мађарски премијер Виктор Орбан је истакао да увођење ограничења цијена на руски гас и заједничка куповина енергената у Европи није у интересу Будимпеште и да би на тај начин био поништен гасни споразуми са Москвом.

Посљедњи “трзаји” Украјине: Моле НАТО за помоћ

Амерички обавјештајац и бивши маринац Скот Ритер указао је на главну слабост Кијева када је ријеч о украјинском сукобу, а то је предстојећа зима будући да ће се украјинске трупе због недостатка енергената практично смрзнути на фронту.

Међутим, како је рекао, Русија за разлику од Украјине посједује енергенте и инфраструктуру, те јој предстојећа зима неће представљати толики проблем.

- Русија има гас, има гријање, има енергију, има струју. Украјина дјелује са позиције немоћи – немају ништа, они ће се смрзнути на смрт - рекао је Ритер у интервјуу за Јутјуб канал „Џаџинг фридом“.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 43m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 38m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 43m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 32m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 41m
    3