Источни фронт, 262. дан: Медведев: Русија се сама бори против НАТО-а

12.11.2022. 18:33
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална операција руске војске, 262. дан.

Руска војска гранатирала је украјинске снаге на десној обали Дњепра. Ваздушна опасност проглашена је у неким дијеловима Украјине.

Украјинске снаге интензивно гранатирају Доњецк. Још 12 ракета „Град“ испаљено је град, однасно укупно 22 ракете у посљедња два сата.

За потребе украјинске војске само за посљедњих годину дана купљено је и допремљено више од 13 милиона комада оружја и војне технике, објавила је украјинска новинска агенција УНН позивајући се на информације министра одбране Алексеја Резникова.

Ваздушна опасност је на снази на читавој територији Украјине. Претходно је објављено да су се сирене огласиле у Кијеву и још четири области Украјине – Полтавској, Сумској, Харковској и Дњепропетровској, као и у областима ДНР под контролом Кијева.

На Доњецк је испаљено 10 ракета из система „Град“ са положаја украјинских снага.

Турске поморске власти су саопштиле да је Русија затворила пролаз кроз Керчки мореуз у Азовско море за бродове натоварене ван њених граница.

Украјинске снаге гађају центар Нове Каховке одакле се планира пребацивање групе од око 200 цивила, саопштиле су локалне власти. Ради се прије свега о старијим грађанима, инвалидима, женама. Утврђује се да ли има жртава.

Украјина јача снаге на запорошком дијелу фронта, рекао је представник администрације те области Владимир Рогов.

- Њихов план је, и то не крију, да стигну до Бердјанска и да освоје Васиљевку, Пологи и Мелитопољ. Такође, интензивирају нападе на Дњепру, а циљ им је и освајање Запорошке нукеларке - рекао је Рогов.

Украјинске снаге су током ноћи гађали град Стаханов у ЛНР системима „Химарс“.

Административна престоница Херсонске области привремено ће бити град Геническ, рекао је за Спутњик представник локалних власти Александар Фомин.

У Полтавској и Харковској области Украјине јутрос је проглашена ваздушна опасност.

Русија се сама бори против НАТО-а

Замјеник шефа Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев подсјетио је да се Русија данас сама бори против НАТО-а и западног света.

- Зато је повлачење било каквих паралела са прошлошћу нетачно или условно. Осим једне: сами умијемо да уништимо моћног непријатеља или непријатељске савезе - додао је Медведев.

Он је додао да Русија данас формира будући равноправни свјетски поредак, а не Запад.

- Желим да подсјетим да је управо Русија та која данас формира будући свјетски поредак, а не САД са Великом Британијом или мрачним Кијевом. Тај нови равноправни свјетски поредак ће бити изграђен - поручио је Медведев.

Коментари 0
Повезане вијести
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    23h 4m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    4h 39m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    9h 54m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    21h 13m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    7h 40m
    0