Istočni front, 262. dan: Medvedev: Rusija se sama bori protiv NATO-a

12.11.2022. 18:33
0
IZVOR: in4s.net

Specijalna operacija ruske vojske, 262. dan.

Ruska vojska granatirala je ukrajinske snage na desnoj obali Dnjepra. Vazdušna opasnost proglašena je u nekim dijelovima Ukrajine.

Ukrajinske snage intenzivno granatiraju Donjeck. Još 12 raketa „Grad“ ispaljeno je grad, odnasno ukupno 22 rakete u posljednja dva sata.

Za potrebe ukrajinske vojske samo za posljednjih godinu dana kupljeno je i dopremljeno više od 13 miliona komada oružja i vojne tehnike, objavila je ukrajinska novinska agencija UNN pozivajući se na informacije ministra odbrane Alekseja Reznikova.

Vazdušna opasnost je na snazi na čitavoj teritoriji Ukrajine. Prethodno je objavljeno da su se sirene oglasile u Kijevu i još četiri oblasti Ukrajine – Poltavskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj, kao i u oblastima DNR pod kontrolom Kijeva.

Na Donjeck je ispaljeno 10 raketa iz sistema „Grad“ sa položaja ukrajinskih snaga.

Turske pomorske vlasti su saopštile da je Rusija zatvorila prolaz kroz Kerčki moreuz u Azovsko more za brodove natovarene van njenih granica.

Ukrajinske snage gađaju centar Nove Kahovke odakle se planira prebacivanje grupe od oko 200 civila, saopštile su lokalne vlasti. Radi se prije svega o starijim građanima, invalidima, ženama. Utvrđuje se da li ima žrtava.

Ukrajina jača snage na zaporoškom dijelu fronta, rekao je predstavnik administracije te oblasti Vladimir Rogov.

- Njihov plan je, i to ne kriju, da stignu do Berdjanska i da osvoje Vasiljevku, Pologi i Melitopolj. Takođe, intenziviraju napade na Dnjepru, a cilj im je i osvajanje Zaporoške nukelarke - rekao je Rogov.

Ukrajinske snage su tokom noći gađali grad Stahanov u LNR sistemima „Himars“.

Administrativna prestonica Hersonske oblasti privremeno će biti grad Geničesk, rekao je za Sputnjik predstavnik lokalnih vlasti Aleksandar Fomin.

U Poltavskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine jutros je proglašena vazdušna opasnost.

Rusija se sama bori protiv NATO-a

Zamjenik šefa Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev podsjetio je da se Rusija danas sama bori protiv NATO-a i zapadnog sveta.

- Zato je povlačenje bilo kakvih paralela sa prošlošću netačno ili uslovno. Osim jedne: sami umijemo da uništimo moćnog neprijatelja ili neprijateljske saveze - dodao je Medvedev.

On je dodao da Rusija danas formira budući ravnopravni svjetski poredak, a ne Zapad.

- Želim da podsjetim da je upravo Rusija ta koja danas formira budući svjetski poredak, a ne SAD sa Velikom Britanijom ili mračnim Kijevom. Taj novi ravnopravni svjetski poredak će biti izgrađen - poručio je Medvedev.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    6h 28m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    11h 43m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 2m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    9h 29m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    7h 55m
    0