Источни фронт, 271. дан: Патријарх Кирил: Од Русије зависи судбина свијета

21.11.2022. 16:05
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 271. дан руске специјалне војне операције у Украјини.

Украјинска војска током протеклог викенда интезивно гранатирала Запорошку нуклеарну електрану.

Генерални директор Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси апеловао да се „под хитно прекину“ напади на централу и рекао да ће експерти агенције у понедјељак процијенити причињену штету.

Украјинска војска испалила је на Доњецк, Макејевку и Горловку 24 пројектила, саопштило је Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези с ратним злочинима Украјине, преноси Спутњик.

Украјинска војска је у протекла 24 сата 32 пута гранатирала територију Доњецке Народне Републике, испаливши укупно 126 јединица муниције, саопштило је Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези с ратним злочинима Украјине.

Патријарх Кирил: Од Русије зависи судбина свијета

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил сматра да од Русије зависи судбина свјетске цивилизације.

- Будућност свијета у пуном смислу те ријечи зависи од будућности наше отаџбине, нашег народа, наше Цркве, јер наша отаџбина данас брани оне вриједности које постављају баријеру отпадништву, односно кретању ка краја времена под влашћу антихриста - рекао је патријарх у Саборном храму Христа Спаситеља.

- Сјећајући се ријечи Божије у вези са доласком антихриста, можемо рећи да је Русија данас та која то кочи. А то значи да ће све силе антихриста бити бачене на нашу земљу - наставио је патријарх Кирил, преноси Спутњик.

Истовремено, истакао је да је „језгро духовног отпора“ Руска православна црква – њени пастири у томе „данас предњаче“

- И ми, као Црква, морамо да учествујемо у борби наше отаџбине против свјетског зла, против ове губе, против овог антихристовог покрета који може да уништи и цијели свијет и Русију - рекао је патријарх.

Песков: Русија позива све да утичу на Украјину да прекине гранатирање Запорошке нуклеарке

Русија позива све земље да утичу на Украјину да престане са гранатирањем Запорошке нуклеарне електране, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Украјинско гранатирање Запорошке нуклеарне електране не може, а да не изазове нашу забринутост, а требало би да изазове изузетну забринутост ИАЕА - рекао је Песков.

- Позивамо све земље свијета да искористе свој утицај како би украјинске оружане снаге престале да то раде - нагласио је Песков.

Он је позвао на објективност приликом разматрања теме гранатирања Запорошке нуклеарке.

- Ако се изговори фраза: ‘Забележена су бројна гранатирања’ – и даље морате бити објективни и конструктивни, треба да завршите фразу – ‘гранатирање територије станице од стране украјинских оружаних снага’ - објаснио је портпарол.

Министарство одбране Русије саопштио је раније да су Оружане снаге Украјине након двомјесечне паузе наставиле са гранатирањем Запорошке нуклеарке. Само 19. и 20. новембра су на станицу испалиле најмање 25 граната, од којих је једна погодила кров специјалног објекта број 2, гдје се чува нуклеарно гориво. Артиљеријске снаге сузбијене су узвратном ватром руских снага, а радијациони фон у рејону станице је нормалан.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    23h 49m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    5h 24m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    10h 39m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    21h 58m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    8h 25m
    0