Источни фронт, 285. дан: Медведев поручио Европљанима: "Набавите ракију, ћебад и бојлер - зима је тек почела!"

05.12.2022. 15:54
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална војна операција у Украјини ушла је у 285. дан.

Медведев поручио Европљанима: Набавите ракију, ћебад и бојлер – зима је тек почела!

Замјеник предсjедника Савjета безбjедности РФ Дмитриј Медведев реаговао је данас на одлуку Г7 да прихвати горњу границу за руску нафту у износу од 60 долара по барелу, рекавши да ће се послије успостављања горње цијене руске нафте десити нешто незамисливо са цијенама, али да то сигурно неће бити добро за потрошаче.

- Данас је ступила на снагу одлука западних земаља да забрани испоруку руске нафте по цијенама изнад 60 долара по барелу. Ови поступци наших ‘пријатеља’ подсјећају ме на гомилу дебелих који, помјешавши ракију са кобасицама и пивом, први пут скачу у ледену воду. Желимо да се охладимо. Неки од њих ће се брзо отријезнити и искочити из воде. Неки ће научити да пливају у тој хладној води, али врло тешко. А неки ће и потонути. И биће сахрањени, дижући здравице да су пали у неравноправној борби са руским медвједом и генералом Мразом. Па, ево их! Оно што је добро за Руса, за Нијемца је смрт - написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је додао да је просто невјероватно како „човјечанство воли да стално гази на исте грабље, покушавајући да регулише цијене зарад политичке ситуације“.

- Ти покушаји се увијек завршавају нестанком производа или поскупљењем. На крају крајева, нико није поништио закон вриједности. Тако ће бити и са нафтом. Наравно, неће нестати, али ће се са цијенама догодити нешто незамисливо. Нико са сигурношћу не зна шта, али стварно желим да покушам да уђем у ону хладну воду, да бих касније показао своју одлучност на изборима - рекао је он.

Према његовим ријечима, „шта год да буде, неће бити добро за потрошаче“.

- Нека се снабдијевају ракијом, ћебадима и бојлерима. Ово је тек почетак, зима само што је почела - закључио је он, преноси РТ.

Бугарски политичар о оружју за Кијев: Наш народ неће знати, како ће помоћи у рату против Руса

Министар одбране Бугарске Димитр Стојанов је учинио одлучан корак у правцу објављивања рата Русији, сматра бивши министар унутрашњих послова, лидер партије „Алтернатива бугарског препорода“ Румен Петков.

- Списак наоружања и муниције, Божићни поклон Украјини, спреман је и покривен велом тајне. Наша јавност неће знати, чиме ћемо помоћи да се убијају Руси. Народна скупштина ратификује споразум између Бугарске и Украјине. Списак ће остати тајна, мада је украјински амбасадор прије шест мјесеци показао списак шта ће они од нас узети - написао је Петков на друштвеним мрежама, коментаришући вијест о списку оружја, које је Бугарска планирала да преда Украјини.

Прошле недјеље је објављено да је ријеч о лаком малокалибарском оружју и муницији. Како пишу бугарски медији, влада је прије тога одобрила списак оружја, али његов садржај остаје тајна.

Володин: Војно-биолошка активност Вашингтона ─ пријетња за цијело човјечанство

Војно-биолошка активност Вашингтона представља пријетњу цијелом човјечанству, изјавио је предсједавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин на састанку Парламентарне скупштине Организације уговора о колективној безбједности (ПС ОДКБ).

Он је истакао да је важно да се заједнички „разраде мјере за безбједност наших грађана“.

Володин је напоменуо да су руски стручњаци открили чињенице о војно-биолошкој активности САД на територији Украјине.

- Такође је потврђено да САД крше Конвенцију о забрани развоја, производње и складиштења хемијског оружја. Вашингтон и његови сателити су, очекивано, блокирали усвајање резолуција које је наша земља разрадила у Савјету безбједности УН о успостављању комисије за истрагу ових злочина - додао је посланик, претпостављајући да они имају шта да крију.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини Двије године од почетка специјалне војне операције у Украјини
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 59m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 14m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 5m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 32m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 24m
    0