Istočni front, 285. dan: Medvedev poručio Evropljanima: "Nabavite rakiju, ćebad i bojler - zima je tek počela!"

05.12.2022. 15:54
0
IZVOR: in4s.net

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 285. dan.

Medvedev poručio Evropljanima: Nabavite rakiju, ćebad i bojler – zima je tek počela!

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti RF Dmitrij Medvedev reagovao je danas na odluku G7 da prihvati gornju granicu za rusku naftu u iznosu od 60 dolara po barelu, rekavši da će se poslije uspostavljanja gornje cijene ruske nafte desiti nešto nezamislivo sa cijenama, ali da to sigurno neće biti dobro za potrošače.

- Danas je stupila na snagu odluka zapadnih zemalja da zabrani isporuku ruske nafte po cijenama iznad 60 dolara po barelu. Ovi postupci naših ‘prijatelja’ podsjećaju me na gomilu debelih koji, pomješavši rakiju sa kobasicama i pivom, prvi put skaču u ledenu vodu. Želimo da se ohladimo. Neki od njih će se brzo otrijezniti i iskočiti iz vode. Neki će naučiti da plivaju u toj hladnoj vodi, ali vrlo teško. A neki će i potonuti. I biće sahranjeni, dižući zdravice da su pali u neravnopravnoj borbi sa ruskim medvjedom i generalom Mrazom. Pa, evo ih! Ono što je dobro za Rusa, za Nijemca je smrt - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je dodao da je prosto nevjerovatno kako „čovječanstvo voli da stalno gazi na iste grablje, pokušavajući da reguliše cijene zarad političke situacije“.

- Ti pokušaji se uvijek završavaju nestankom proizvoda ili poskupljenjem. Na kraju krajeva, niko nije poništio zakon vrijednosti. Tako će biti i sa naftom. Naravno, neće nestati, ali će se sa cijenama dogoditi nešto nezamislivo. Niko sa sigurnošću ne zna šta, ali stvarno želim da pokušam da uđem u onu hladnu vodu, da bih kasnije pokazao svoju odlučnost na izborima - rekao je on.

Prema njegovim riječima, „šta god da bude, neće biti dobro za potrošače“.

- Neka se snabdijevaju rakijom, ćebadima i bojlerima. Ovo je tek početak, zima samo što je počela - zaključio je on, prenosi RT.

Bugarski političar o oružju za Kijev: Naš narod neće znati, kako će pomoći u ratu protiv Rusa

Ministar odbrane Bugarske Dimitr Stojanov je učinio odlučan korak u pravcu objavljivanja rata Rusiji, smatra bivši ministar unutrašnjih poslova, lider partije „Alternativa bugarskog preporoda“ Rumen Petkov.

- Spisak naoružanja i municije, Božićni poklon Ukrajini, spreman je i pokriven velom tajne. Naša javnost neće znati, čime ćemo pomoći da se ubijaju Rusi. Narodna skupština ratifikuje sporazum između Bugarske i Ukrajine. Spisak će ostati tajna, mada je ukrajinski ambasador prije šest mjeseci pokazao spisak šta će oni od nas uzeti - napisao je Petkov na društvenim mrežama, komentarišući vijest o spisku oružja, koje je Bugarska planirala da preda Ukrajini.

Prošle nedjelje je objavljeno da je riječ o lakom malokalibarskom oružju i municiji. Kako pišu bugarski mediji, vlada je prije toga odobrila spisak oružja, ali njegov sadržaj ostaje tajna.

Volodin: Vojno-biološka aktivnost Vašingtona ─ prijetnja za cijelo čovječanstvo

Vojno-biološka aktivnost Vašingtona predstavlja prijetnju cijelom čovječanstvu, izjavio je predsjedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na sastanku Parlamentarne skupštine Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbjednosti (PS ODKB).

On je istakao da je važno da se zajednički „razrade mjere za bezbjednost naših građana“.

Volodin je napomenuo da su ruski stručnjaci otkrili činjenice o vojno-biološkoj aktivnosti SAD na teritoriji Ukrajine.

- Takođe je potvrđeno da SAD krše Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja hemijskog oružja. Vašington i njegovi sateliti su, očekivano, blokirali usvajanje rezolucija koje je naša zemlja razradila u Savjetu bezbjednosti UN o uspostavljanju komisije za istragu ovih zločina - dodao je poslanik, pretpostavljajući da oni imaju šta da kriju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Dvije godine od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini Dvije godine od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    14h 36m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    13h 52m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    11h 8m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    9h 30m
    0
  • Danas Markovdan
    18h 18m
    0