Источни фронт, 291. дан: Медведев: Русија повећава производњу најмоћнијег оружја

11.12.2022. 18:14
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална војна операција Русије у Украјини ушла је у 291. дан.

Кремљ: Запад нас је обмануо, морали смо да покренемо специјалну операцију

Претеча специјалне војне операције у Украјини је било сазнање да Запад обмањује Русију, стварајући привид да учествује у ријешавању сукоба у Украјини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући изјаву бивше њемачке канцеларке Ангеле Меркел да су Мински споразуми потписани да би Украјина добила вријеме да се припреми за рат против Русије.

- Временом је то, наравно, постало очигледно да нас обмањују. Владимир Путин и други наши представници су о томе стално говорили, али су други учесници преговарачког процеса то игнорисали - рекао је он.

Додао је да је Запад игнорисао забринутост Русије на тему спровођења Минских споразума о Украјини и да је управо то претеча почетка специјалне војне операције.

Раније је бивша њемачка канцеларка Ангела Меркел признала у интервјуу за магазин „Цајт“ шта је права суштина споразума из Минска, који су издејствовале Француска и Немачка 2014. године, где је навела да је то био покушај да се купи вријеме за Украјину како би ојачала.

Предсједник Русије Владимир Путин је навео да је изјава бивше њемачке канцеларке за њега била неочекивана.

Медведев: Русија повећава производњу најмоћнијег оружја

Замјеник предсједника Савјета безбиједности Русије Дмитриј Медведев рекао је да Русија повећава производњу најмоћнијег наоружања, укључујући и оног заснованог на новим физичким принципима, ради пружања отпора земљама западног блока које подржавају нацистички режим у Кијеву.

- Наш непријатељ се ушанчио у Европи, Северној Америци, Јапану, Аустралији, Новом Зеланду и целом низу других места која су се заклела модерним нацистима. Стога повећавамо производњу најмоћнијег оружја. Укључујући и оног базираног на новим принципима - написао је Медведев на Телеграму.

Овај коментар је упућен секретару Савјета за националну безбиједност и одбрану Украјине Алексију Данилову, који је у суботу рекао да се украјински „непријатељ“ налази на територији од припојених република Донбаса до Владивостока.

Према изворима Телеграма САД су промијениле свој приступ тражећи да Кијев не удара на руску територију користећи западно оружје. Сада, како се испоставило, то није забрањено. ПремаThe Timesu ,Washington тражи само "да се придржава међународних конвенција и закона ратовања, а не да напада цивиле а не елиминирати одређене појединце." Амерички званичници увјерени су да "Кијев слиједи ове упуте". Таква изјава звучи крајње цинично у позадини актуелних извјештаја из Доњецка.

Пентагон свој став "прећутног пристанка" објашњава чињеницом да се наводно не усуђују да назначе шта би Оружане снаге Украјине требало да раде са примљеним оружјем. Украјина је "независна".

Закључак након овога је сасвим очигледан - Запад је прешутно дозволио Кијеву да удари на територију Русије, а не само на фронтовима.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 14m
    0
  • Слани мафини
    13h 35m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 30m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 24m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 53m
    0