Istočni front, 291. dan: Medvedev: Rusija povećava proizvodnju najmoćnijeg oružja

11.12.2022. 18:14
0
IZVOR: in4s.net

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini ušla je u 291. dan.

Kremlj: Zapad nas je obmanuo, morali smo da pokrenemo specijalnu operaciju

Preteča specijalne vojne operacije u Ukrajini je bilo saznanje da Zapad obmanjuje Rusiju, stvarajući privid da učestvuje u riješavanju sukoba u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući izjavu bivše njemačke kancelarke Angele Merkel da su Minski sporazumi potpisani da bi Ukrajina dobila vrijeme da se pripremi za rat protiv Rusije.

- Vremenom je to, naravno, postalo očigledno da nas obmanjuju. Vladimir Putin i drugi naši predstavnici su o tome stalno govorili, ali su drugi učesnici pregovaračkog procesa to ignorisali - rekao je on.

Dodao je da je Zapad ignorisao zabrinutost Rusije na temu sprovođenja Minskih sporazuma o Ukrajini i da je upravo to preteča početka specijalne vojne operacije.

Ranije je bivša njemačka kancelarka Angela Merkel priznala u intervjuu za magazin „Cajt“ šta je prava suština sporazuma iz Minska, koji su izdejstvovale Francuska i Nemačka 2014. godine, gde je navela da je to bio pokušaj da se kupi vrijeme za Ukrajinu kako bi ojačala.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je naveo da je izjava bivše njemačke kancelarke za njega bila neočekivana.

Medvedev: Rusija povećava proizvodnju najmoćnijeg oružja

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbijednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da Rusija povećava proizvodnju najmoćnijeg naoružanja, uključujući i onog zasnovanog na novim fizičkim principima, radi pružanja otpora zemljama zapadnog bloka koje podržavaju nacistički režim u Kijevu.

- Naš neprijatelj se ušančio u Evropi, Severnoj Americi, Japanu, Australiji, Novom Zelandu i celom nizu drugih mesta koja su se zaklela modernim nacistima. Stoga povećavamo proizvodnju najmoćnijeg oružja. Uključujući i onog baziranog na novim principima - napisao je Medvedev na Telegramu.

Ovaj komentar je upućen sekretaru Savjeta za nacionalnu bezbijednost i odbranu Ukrajine Aleksiju Danilovu, koji je u subotu rekao da se ukrajinski „neprijatelj“ nalazi na teritoriji od pripojenih republika Donbasa do Vladivostoka.

Prema izvorima Telegrama SAD su promijenile svoj pristup tražeći da Kijev ne udara na rusku teritoriju koristeći zapadno oružje. Sada, kako se ispostavilo, to nije zabranjeno. PremaThe Timesu ,Washington traži samo "da se pridržava međunarodnih konvencija i zakona ratovanja, a ne da napada civile a ne eliminirati određene pojedince." Američki zvaničnici uvjereni su da "Kijev slijedi ove upute". Takva izjava zvuči krajnje cinično u pozadini aktuelnih izvještaja iz Donjecka.

Pentagon svoj stav "prećutnog pristanka" objašnjava činjenicom da se navodno ne usuđuju da naznače šta bi Oružane snage Ukrajine trebalo da rade sa primljenim oružjem. Ukrajina je "nezavisna".

Zaključak nakon ovoga je sasvim očigledan - Zapad je prešutno dozvolio Kijevu da udari na teritoriju Rusije, a ne samo na frontovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 19m
    0
  • Slani mafini
    16h 40m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 35m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 29m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 58m
    3