Источни фронт, 302. дан: Кремљ: Слање оружја Украјини само продужава патњу украјинског народа

22.12.2022. 18:56
0
ИЗВОР: in4s.net / Телеграм

У току је 302. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Током гранатирања Доњецка рањен Дмитриј Рогозин

Током украјинског гранатирања хотела у Доњецку, рањен је бивши директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.

- На периферији Доњецка гранатиран је хотел у којем је посљедњих месеци живела група војних савјетника, укључујући Дмитрија Рогозина. Сам Дмитриј Рогозин је рањен у леђа, хоспитализован, али је ван животне опасности. Лица која су била у његовој пратњи такође су задобила повреде различите тежине - рекао је помоћник Рогозина за Спутњик.

Према његовим ријечима, напад је изведен прецизно навођеном муницијом, вјероватно из самоходног артиљеријског оруђа „цезар“, калибра 155 мм.

Како пишу медији, између осталих, рањен је и предсједник владе Доњецке Народе Републике Виталиј Хоценко. И он се налази ван животне опасности.

Огласио се Рогозин након рањавања: Гелер украјинске мине га погодио у леђа, мораће да буде оперисан.

Бивши генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин рекао је да ће морати да се подвргне операцији након што је рањен у Донбасу.

- Рањен сам, метални фрагмент величине 3×4 мм је ушао изнад десне лопатице. Предстоји операција. Повријеђено је још неколико мени блиских људи - написао је Рогозин на свом Телеграм каналу.

Раније је Рогозинов помоћник рекао да је бивши шеф Роскосмоса рањен у леђа током гранатирања хотела у Доњецку и хоспитализован, а особе у његовој пратњи су такође задобиле повреде различите тежине.

Доктори су дошли до закључка да се фрагмент мине који је ушао у Рогозинова леђа не може уклонити, додао је асистент.

Кремљ: Слање оружја Украјини само продужава патњу украјинског народа

Испоруке наоружања Украјини продужавају патње украјинског народа више него што би требало, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући нови пакет војне помоћи Вашингтона Кијеву.

- Ово (испоруке оружја) неће омести Русију да постигне своје циљеве у оквиру специјалне војне операције, али доводи до тога да се, нажалост, страдање украјинског народа продужава више него што би требало - оцијенио је Песков и потврдно одговорио на питање новинара хоће ли нове испоруке ракетних система САД Украјини бити легитимна мета руске војске.

Он је додао да као и све друге врсте наоружања које користе Оружане снаге Украјине, демилитаризација је, свакако, један од циљева специјалне војне операције.

Према његовим ријечима, САД и остале државе стално шире асортиман и повећавају технички ниво наоружања којим снабдијевају Кијев, а то не доприноси скоријем рјешавању ситуације, већ насупрот.

Портпарол је, коментаришући посету украјинског лидера Владимира Зеленског Вашингтону, подвукао да Кремљ са жаљењем констатује да се ни од америчког предсједника Џозефа Бајдена, ни од Владимира Зеленског нису чуле ријечи о потенцијалној спремности да се уважи забринутост Москве, као ни позиви за мир.

Украјински предсједник Владимир Зеленски је у сриједу допутовао у Вашингтон, у којем је разговарао с предсједником САД Џозефом Бајденом и наступио пред Конгресом САД. Амерички лидер је на састанку изјавио да ће Вашингтон наставити да испоручује војну помоћ Кијеву, између осталог и системе за противваздухопловну одбрану.

Раније је Пентагон објавио да је одобрен нови пакет америчке војне помоћи Украјини, вриједан 1,85 милијарди долара, који обухвата једну батерију противваздушних ракетних система „патриот“, ракете „харм“, муницију за вишецијевне бацаче ракета „хајмарс“ и друго наоружање. Како је изјавио државни секретар САД Ентони Блинкен, укључујући и овај пакет војне помоћи, САД су укупно дале 21,9 милијарди долара војне помоћи Украјини- преноси Спутник.

Репортер Александар Слдаков сматра како и  дјеца знају да за сваког значајног званичника који ради у зони НВО, за сваког војног вођу, гостујућег политичара, ЦИА систем гради посебан план мјера за уништење. 

Одмах наглашава "CIA", misleći na СБУ и ГУР као огранизаторе ове организације, те  свом обраћању у

Телеграму истиче да се нада се да ово нећете схватити као алегорију.

Премa његовим ријечима  сви покушаји учињени раније у Донбасу (Захарченко, Павлов, Толстих, Мозговој и тако даље), тада званичници садашњег периода Новог свјетског поретка, су имплементација плана диверзантског рата са Русијом, а не иницијатива појединих команданата бригада.

Под  руским носом Владимир Александрович шета сада у Бахмуту, па у Херсону, Изјуму. - Цијели низ ликова, који изнова вријеђају предсједника и  Русију, шета свијетом и доброг је здравља. Не стварамо чак ни илузију пријетње њима – истакао је он, те додао :

-  Имамо читаве центре и снаге које су, умјесто деклариране мисије, укључене на фронту. Њихов мозак је подређен проблемима борбених дејстава, њихови специјалци, филигрански обучени, пуцају на линију фронта. А ко ће радити њихов посао?

Он је навео да имају и и пуковске и батаљонске извиђаче - то су јуришни авиони, а не трагачи и рудари информација. Како каже, иако се причали о томе, сви се праве да тако треба.

- Нећу бацити камен на адресу зараћених команданата бригада и дивизија: они немају задатак да врше јуриш на људе. Ово је системски проблем – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151 У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151
Преокрет Украјинаца против Словака Преокрет Украјинаца против Словака
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    7h 15m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    12h 30m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    23h 49m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    10h 16m
    0
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    8h 42m
    0