Источни фронт, 345. дан: Напредовање руске војске ка Угљедару и Артјомовску

03.02.2023. 12:13
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

У току је 345. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Наставља се напредовање руске војске ка Угљедару и Артјомовску. У Енергодару је одјекнула експлозија, а власти наводе да се ради о терористичком нападу.

Кијевски режим спроводи репресије над становницима Снигирјовки који су примили хуманитарну помоћ од Русије и њихове куће обиљежавају посебним знацима, рекао је за Спутњик шеф руске администрације Снигирјовског региона Јуриј Барбашов.

Пресудан корак у ослобађању Артјомовска биће потпуна блокада саобраћајници из мјеста Часов Јар јер ће тада украјинска војска изгубити и посљедњи канал за снабдијевање снага у граду, рекао је савјетник вршиоца дужности шефа ДНР Игор Кимаковски.

Он је рекао да се пут сада налази под сталном ватром руских јединица.

- Чим пут буде пресјечен, Артјомовск и украјинске снаге у њему ће бити опкољене. То ће бити пресудан, али не и завршни корак у ослобађању града: непријатељ ће бити онемогућен да маневрише резервним снагама и да допрема муницију. То ће једино моћи да ради колским путевима дуж ивица шуме - објаснио је Кимаковски.

Он је додао да је украјинска војска од јуче почела убрзано да довлачи резервне снаге.

За сада нема наговјештаја повлачења украјинских снага из града, рекао је Кимаковски и додао да се, према обавјештајним подацима, у Кијеву води жустра дебата: повући снаге из града или не.

Како је нагласио, руске снаге контролишу све прилазе Артјомовску.

Руска војска је опколила половину Угљедара, а ослобађање града одвија се по моделу Артјомовска, рекао је за Спутњик савјетник вршиоца дужности шефа ДНР Игор Кимаковски.

- Постепено се стеже обруч око града. Град је већ до пола опкољен из правца истока и југо-истока. Заузимање града се одвија по истој шеми као у и у случају Артјомовска - рекао је он.

Украјинске снаге, додао је, са све већим потешкоћама довлаче појачања и муницију пошто су руске јединице успоставиле контролу над саобраћајницом која иде из Красноармејска у Угљедар.

У Енергодару је одјекнула експлозија, а како је на свом "Телеграм" каналу навео члан главног савјета администрације Запорошке области Владимир Рогов ради се о терористичком нападу у којем је погинула једна особа.

Експлозија је била толико јака да су избијена стакла на прозорима околних зграда све до деветог спрата.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи са 2. на 3. фебруар 2023

У Севастопољу локални становници пријавили су звук експлозије у области Инкермана, разјашњавају се узроци инцидента.

У региону Брјанска, системи ПВО пресрели су непријатељске ракете изнад територије Стародубског општинског округа. Жртава и штете нема.

Руске трупе су погодиле положаје Оружаних снага Украјине у селима Кљуси и Гремјач у Черниговској области, као и у Волфину и Студенки у Сумској области.

У области Харкова, Оружане снаге РФ напале су непријатељске циљеве у Волчанску, Стрелечији и Огурцову.

На правцу Старобелск руске трупе су радиле на концентрацијама људства и технике Оружаних снага Украјине у Двуречној, Макејевки и Терни.

Непријатељ је гранатирао околину Котљаровке и Краснопоповке.

У правцу Бахмут (Артјомовск), руске ракетне трупе и артиљерија погодиле су мјеста концентрације украјинских јединица у Бахмуту, Парасковијевки и Красном.

У правцу Доњецка, Оружане снаге Русије су напале непријатељске положаје у Авдејевки, Невелском и Георгијевки.

На јужнодоњецком правцу руске трупе су радиле на циљевима у Угледару, Великој Новосјолки и Богојавленки.

У региону Запорожја, Оружане снаге Русије напале су непријатељске положаје у околини Гуљајпољског.

Мјештани су пријавили звук експлозије у Енергодару.

У Дњепропетровској области руска артиљерија је радила на ватреним тачкама Оружаних снага Украјине у Марганцу.

На јужном сектору фронта, руске оружане снаге су погодиле непријатељске концентрације у Херсону, Золотој Балки и Гавриловки.

Ноћу су Оружане снаге Украјине напале цивилну инфраструктуру Нове Каховке.

Медведев прорекао судбину Украјине: Колонија, чију ће економију Запад постепено уништити

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев предсказао је Украјини судбину колоније, чију економију ће постепено уништавати, почев од индустрије.

- Што дуже руководиоци украјинских нациста буду молили и крали помоћ од својих донатора, то је ближи коначни крах економије, јер ће морати да плате цео процес опоравка. Циљ западних доктора никако није да излече привреду несрећне земље. Запад има богато искуство у убијању покусних земаља. Запад није добри доктор, већ доктор Менгеле. Он је злокобни доктор-убица - написао је он на његовом "Телеграм" каналу.

Према његовим ријечима, садистичко „лијечење“ привреде украјинске економије одвијаће се постепено. Испрва је то ампутација индустрије и пољопривредног сектора. Затим парализа цјелокупне економије. А, након тога, органска смрт остатака цијеле земље.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 51m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 21m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 2m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 44m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 13m
    0