Источни фронт, 355. дан: Насеље Красна Гора у ДНР прешло под контролу руских снага

13.02.2023. 14:53
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

У току је 355. дан специјалне руске војне операције у Украјини.

Насеље Красна Гора у ДНР прешло је под контролу руских снага, саопштила група „Вагнер“. Украјинске снаге су током претходног дана испалиле 146 мина и граната на насеља у ДНР.

Израел је спреман да посредује у преговорима између Русије и Украјине, ако то буду жељели Кијев и Москва, изјавио је израелски амбасадор у Украјини Михаил Бродски.

- Наш премијер је одговорио да је, ако буде постојала жеља Русије и Украјине, спреман да буде посредник, о томе смо говорили раније. Ако постоји жеља да будемо посредници, ако постоји потреба за нашим учешћем, увијек смо спремни - истакао је Бродски, пренио је Спутњик.

Јединица „Еспањола“ руских снага одбила је напад украјинске војске у правцу Угљедара.
Након гађања из аутоматских и противтенковских бацача граната, борци јединице напредовали су до линије додира код Угљедара. У тој области, уз координацију оператора беспилотних летјелица, пјешадија „Еспањоле“ напредује и чисти територију од непријатеља.

Узбуна за ваздушну опасност објављена је у Николајевској и Харковској области Украјине, као и делу Херсонске облати под контролом Кијева.

Кијев је распоредио америчке радаре за противбатеријску борбу AN/TPQ -50 на купјански дио фронта, изјавио је војни експерт ипотпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

Марочко је додао да су украјинске снаге у рејону шумарије Серебрјански покушале да запале шуму како би спријечиле напредовање руских трупа.

- Користећи бурад са запаљивом смјесом и сувим грањем, украјински борци су покушали да запале шуму запаљивом муницијом тако да се ватра креће ка нашим положајима. Због велике влажности и сњежног покривача, идеја је пропала, а након кратког времена пламен се угасио - објаснио је он.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи 12-13. 2. 2023.

Ноћу су украјинске формације покушале да ударе на ОТРК Точка-у на Мариупољ, али су системи ПВО оборили пројектил.

Руске трупе су радиле на концентрацији непријатељске људства у Толстодубову, Бачевску, Башовки и Поповки у Сумској области, као и у Красном, Глубоком и Волчанску у Харковској области.

У правцу Старобелског, Оружане снаге РФ су извршиле ударе по непријатељским положајима у Фиголевки, Новомлинску, Двуречној, Котљаровки, Новоселовском, Макејевки и Невском.

На правцу Бахмут (Артемовски) руске снаге су гађале циљеве у Бахмуту, Часовом Јару, Ивано-Дарјевки, Васјуковки, Зализњанском и околини Спорног.

На Доњецком правцу Оружане снаге РФ су радиле на објектима Оружаних снага Украјине у Авдејевки, Танком, Первомајском, Красногоровки и западном делу Маринке.

Непријатељ је поново пуцао на Доњецк, Макејевку и Александровку.

У сектору Јужнодонец руске трупе су гађале циљеве у Золотој Ниви, Пречистовки, Богојавленки, Времјевки и Новопољу.

У региону Запорожја, Оружане снаге РФ су извеле ударе на концентрације непријатељског људства у Гуљајпољу, Олговском, Степногорску, Чаривном и Малој Токмачки.

Кадиров: Руска војска може доћи до Кијева, ако предсједник то нареди

Чеченски лидер Рамзан Кадиров изјавио је да би руске трупе могле да дођу до Кијева и да га заузму ако би стигло наређење предсједника.

- Имамо снагу која може да стигне до Кијева, да заузме Кијев - рекао је Кадиров у интервјуу за телевизију „Русија 1".

Према његовим ријечима, Русија се у Украјини не бори пуном снагом: ако се настави гранатирање руске територије, могло би се изгубити стрпљење, преноси Спутњик.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    15h 6m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    20h 21m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    9h 49m
    2
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    11h 49m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    18h 7m
    0