Источни фронт, 362. дан: Уништена већина НАТО технике у Украјини

20.02.2023. 15:37
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

У току је 362. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини. 

Владимир Зеленски сматра да украјинска војска може да напусти Артјомовск (Бахмут). Министар одбране Њемачке Борис Писторијус изјавио је да су наредне недЈеље кључне за Украјину.

Оружане снаге Украјине се припремају за одбрану у насељу Часов Јар, који се налази западно од Артјомовска, рекао је Спутњику војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

- У рејону насеља Часов Јар примЈећено је повећање утврђења и контингента украјинских трупа. Уочено је активно минирање прилаза непријатељским позицијама и изградња других инжењеријских баријера - рекао је он, преноси Спутњик.

Према ријечима Марочка, југоисточно од насеља украјинске снаге врше даљинско минирање шумовитих подручја забрањеним противпешадијским минама ПФМ-1 „Лепесток“.

Украјинске снаге неће бранити Артјомовск (Бахмут) по сваку цијену и до посљедњег војника, рекао је Владимир Зеленски.

Град ће бранити све „док то буде разумно“.

- То није посебно велики град. Нама је важно да то одбранимо, али не по сваку цијену и да сви погинемо. Борићемо се док је то разумно. Руси ће затим кренути даље ка Краматорску и Славјанску, до граница Донбаса и до Дњепра, ако буду могли. Пружамо отпор, а у међувремену припремамо сљедећи контранапад - рекао је украјински предсједник у интервјуу италијанском листу "Коријере дела сера".

Наредне недјеље ће бити одлучујуће за Украјину, рекао је њемачки министар одбране Борис Писторијус у интервјуу за Блумберг.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи 19. на 20. фебруар 2023.

Руске трупе су погодиле положаје Оружаних снага Украјине у Карповичима, Тимоновичима и Јанжуловки Черниговске области, као и у Атинском, Буњакину и Стукаловки у Сумској области.

У области Харкова, Оружане снаге Русије напале су непријатељске циљеве у Стрелечији, Старици и Волчанским Хуторима.

На Старобелском правцу руске трупе су радиле на концентрацији људства и опреме Оружаних снага Украјине у Берестову, Стелмахивки и Купјанску.

Непријатељ је заузврат пуцао на Грјаниковку и Белогоровку.

На правцу Бахмут (Артјомовск) руске ракетне трупе и артиљерија погодиле су мјеста концентрације украјинских јединица у Бахмуту, Берховки и Белој Гори.

У правцу Доњецка, Оружане снаге Русије су напале непријатељске положаје у  Георгијевки, Веселом и на западној периферији Марије.

Заузврат, украјинске формације из топовске и ракетне артиљерије гађале су стамбене зграде и цивилну инфраструктуру у Доњецку, Новобахмутовки и Горловки.

На јужнодоњецком правцу руске трупе су радиле на циљевима у Угледару, Времјевки и Новопољу.

У региону Запорожја, Оружане снаге РФ су напале непријатељске положаје у Малиновки, Новоандрејевки и Полтавки.

У Дњепропетровској области руска артиљерија је радила на положајима Оружаних снага Украјине у Никопољу, Марганцу, Мировки и Великомихајловки.

На јужном сектору фронта, Оружане снаге РФ су погодиле непријатељске концентрације у Херсону, Бургунки и Тјагинки.

Оружане снаге Украјине ноћу су гранатирале цивилну инфраструктуру у Новој Каховки, Каиру и Алешки.

Уништена већина НАТО технике у Украјини

Руска војска је уништила већину војне технике коју је запад предао Украјини, саопштила је Спољнообавештајна служба.

- Спољнообавештајна служба располаже информацијама да су у периоду агресије на Русију од децембра 2021. године, земље НАТО-а испоручиле Оружаним снагама Украјине 1.170 система ПВО, 440 тенкова, 1.510 пешадијских возила, 655 артиљеријских система - наводи се у извештају, преноси РТ.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    14h 26m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    19h 41m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    9h 9m
    2
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    11h 9m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    17h 27m
    0