Источни фронт, 387. дан: Кинески амбасадор: Кина ће стајати „раме уз раме“ са Русијом

17.03.2023. 16:32
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

Специјална операција руске војске у Украјини ушла је у 387. дан.

Настављају се борбе на свим дијеловима фронта, а украјинске снаге трпе велике губитке у људству и техници. Снаге ПВО обориле су дрон изнад Крима. Пољска се спрема да у најскорије вријеме преда Кијеву четири ловца МиГ-29.

Украјинске снаге све активније примјењују оружје западне производње на дијелу фронта код Купјанска, рекао је за Спутњик потпуковник ЛНР Андреј Марочко.

Према његовим ријечима, одреди користе бешумне минобацаче. Гранате лете без звука због чега нема могућности за правовремени одговор.

У питању је пољски минобацач ЛМП– 2017, а користе га групе од 30 војника.

Марочко је раније рекао да је у област код Артјомовска стигла велика партија западних противтенковских ракетних комплекса NLAW.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи 16. на 17. 3. 2023.

Руске трупе су погодиле положаје Оружаних снага Украјине у Јелину и Тимоновичу Черниговске области, као и у Грабовском, Кондратовки и Атинском у Сумској области.

У области Харкова, Оружане снаге Русије напале су непријатељске циљеве у Стрелечији, Старици и Волчанску.

На правцу Старобелск руске трупе су радиле на концентрацији људства и опреме Оружаних снага Украјине у Купјанску, Двуречну и Крахмални.

У правцу Бахмута (Артјомовск), руске ракетне трупе и артиљерија погодиле су мјеста концентрације украјинских јединица у Бахмуту, Красном и Васјуковки.

У правцу Доњецка, руске оружане снаге су напале непријатељске положаје у Авдијевки, Первомајском и Невелском.

Заузврат, украјинске формације из топовске артиљерије су ноћу гађале стамбене зграде и цивилне објекте у Јасиноватаји.

У јужнодоњецком правцу руске трупе су радиле на циљевима у Угледару, Парасковејевки и Пречистовки.

У региону Запорожја, Оружане снаге Русије напале су непријатељске положаје у Чаривнеу, Новоданиловци и Новоандрејевки.

На јужном сектору фронта, Оружане снаге РФ су погодиле непријатељске концентрације у Херсону, Бериславу и Качкаровки.

Ноћу су Оружане снаге Украјине напале цивилну инфраструктуру града Алешки.

Кинески амбасадор: Кина ће стајати „раме уз раме“ са Русијом

Кина ће наставити да гради стратешку сарадњу „раме уз раме“ са Русијом, изјавио је у интервјуу за Спутњик кинески амбасадор у Москви Џанг Ханхуи.

Он је истакао да ће Кина и надаље, заједно са Русијом, промовисати принципе мултиполарног свијета и демократизације међународних односа, обезбјеђивати поуздане гаранције за глобалну стратешку равнотежу и стабилност.

Амбасадор је указао и на нестабилну ситуацију у свијету, напомињући да се односи Москве и Пекинга само још учвршћују као одговор на такво стање на међународној сцени.

Званичник је подвукао да се односи двије земље „граде на принципима несврстаности са блоковима, неконфронтације и да нису усмјерени против трећих страна“.

Према његовим ријечима, Пекинг планира да са Москвом гради тешње партнерске односе у енергетици, јача међународну енергетску безбједност и стабилност производних ланаца.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 46m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 53m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 41m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 8m
    0