Источни фронт: 416. дан: Руска војска напредује на дијелу фронта код Купјанска

15.04.2023. 12:32
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Специјална војна операција руске војске у Украјини ушла је у 416. дан.

Украјинске снаге и даље гранатирају ДНР, у посљедња 24 сата чак 23 пута. Руска војска напредује на дијелу фронта код Купјанска.

Украјински премијер Денис Шмигаљ је изјавио да ће контраофанзива украјинске војске почети ускоро и да Кијев има пуну подршку Вашингтона.

Амерички пуковник има лоше вести за Зеленског

Оружане снаге Украјине неће успјети да заузму Крим, изјавио је у интервјуу на Јутјуб каналу „Џаџинг фридом“ биши савјетник Пентагона, пуковник у пензији Даглас Мекгрегор

- Шансе за то су исте као и шансе да вратимо наше потрошене стотине милиона долара. Све те приче о томе када ће се вратити слобода, правда и ‘амерички пут’...Молим вас! - истакао је стручњак.

Он је додао да је Украјина тренутно деспотска држава која подсјећа на „једнопартијски фашистички модел“.

Украјинске снаге испалиле на Доњецк десет пројектила из вишецијевних бацача ракета

Украјинске снаге су јутрос два пута гранатирале Доњецк, испаливши седам граната калибра 155 мм, карактеристичних за НАТО на Петровски и Кујбишевски регион, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања, повезаних са ратним злочинима Украјине (СЦКК).

Претходно, СЦКК је саопштио да су током ноћног гранатирања Доњецка које је извела украјинска војска оштећени вртић и контактна мрежа јавног превоза у Горловки.

Буџетска подршка Украјини

Сједињене Државе ће у септембру пружити буџетску подршку и висини од 4,9 милијарди долара кроз механизме Светске банке, саопштено је у Вашингтону.

- Путем механизама Светске банке САД су обезбиједиле Украјини 18 милијарди буџетске подршке а додатних 4,9 милијарди биће доступно у септембру - наводи се у саопштењу.

Уништена украјинска складишта муниције

Руске артиљеријске јединице уништиле су два украјинска складишта муниције и хаубицу Д-20 на подручју села Лозова у Харковској области. Они су користили системе "Град" и хаубице "Мста-С".

Руске снаге ликвидирале су на деијлу фронта ка Купјанску три украјинске диверзионе групе.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 57m
    0
  • Слани мафини
    16h 18m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    18h 13m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    16h 7m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 36m
    3