Istočni front: 416. dan: Ruska vojska napreduje na dijelu fronta kod Kupjanska

15.04.2023. 12:32
0
IZVOR: sputnikportal.rs

Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 416. dan.

Ukrajinske snage i dalje granatiraju DNR, u posljednja 24 sata čak 23 puta. Ruska vojska napreduje na dijelu fronta kod Kupjanska.

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj je izjavio da će kontraofanziva ukrajinske vojske početi uskoro i da Kijev ima punu podršku Vašingtona.

Američki pukovnik ima loše vesti za Zelenskog

Oružane snage Ukrajine neće uspjeti da zauzmu Krim, izjavio je u intervjuu na Jutjub kanalu „Džadžing fridom“ biši savjetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor

- Šanse za to su iste kao i šanse da vratimo naše potrošene stotine miliona dolara. Sve te priče o tome kada će se vratiti sloboda, pravda i ‘američki put’...Molim vas! - istakao je stručnjak.

On je dodao da je Ukrajina trenutno despotska država koja podsjeća na „jednopartijski fašistički model“.

Ukrajinske snage ispalile na Donjeck deset projektila iz višecijevnih bacača raketa

Ukrajinske snage su jutros dva puta granatirale Donjeck, ispalivši sedam granata kalibra 155 mm, karakterističnih za NATO na Petrovski i Kujbiševski region, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja, povezanih sa ratnim zločinima Ukrajine (SCKK).

Prethodno, SCKK je saopštio da su tokom noćnog granatiranja Donjecka koje je izvela ukrajinska vojska oštećeni vrtić i kontaktna mreža javnog prevoza u Gorlovki.

Budžetska podrška Ukrajini

Sjedinjene Države će u septembru pružiti budžetsku podršku i visini od 4,9 milijardi dolara kroz mehanizme Svetske banke, saopšteno je u Vašingtonu.

- Putem mehanizama Svetske banke SAD su obezbijedile Ukrajini 18 milijardi budžetske podrške a dodatnih 4,9 milijardi biće dostupno u septembru - navodi se u saopštenju.

Uništena ukrajinska skladišta municije

Ruske artiljerijske jedinice uništile su dva ukrajinska skladišta municije i haubicu D-20 na području sela Lozova u Harkovskoj oblasti. Oni su koristili sisteme "Grad" i haubice "Msta-S".

Ruske snage likvidirale su na deijlu fronta ka Kupjansku tri ukrajinske diverzione grupe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 4m
    0
  • Slani mafini
    18h 25m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 20m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 14m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 43m
    3