Источни фронт, 477, дан: Ми-28 уништавају технику и упоришта Оружаних снага Украјине

15.06.2023. 14:30
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 477. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Изнад Крима је оборено или спуштено девет украјинских дронова, док су експлозије одјекнуле у Одеси и Харковској области.

Британско Министарство одбране приказало је на Твитеру снимак са најновијим моделима борбених дронова, намјењених за испоруку Украјини. Наводи се да ће беспилотне летјелице бити испоручене као дио војне помоћи од 92 милиона фунти која је објављена дан раније.

На снимку се виде беспилотне летјелице средње величине опремљене противподморничком муницијом. Касније се у кадру појављује извиђачки дрон, способан да полети и са земље и са ратног брода. На једном од беспилотних летјелица може се видјети натпис „НАФ-167“.

- Прве испоруке ће почети сљедећег мјесеца - наводи се у снимку.

Серија експлозија одјекнула је у Харковској области, јављају украјински медији, преноси Спутњик.

Током ноћи на Криму је оборено шест дронова, три су спуштена средствима електронске борбе, док је један детонирао, нема жртава, саопштио је губернатор региона Сергеј Аксјонов на свом Телеграм каналу.

- Током ноћи и јутра забиљежено је девет беспилотних летјелица изнад територије Републике Крим: шест су обориле снаге ПВО, три су спустили средствима електронске борбе - рекао је он.

Детонирани дрон прелетео је изнад Красногвардејског округа, у селу Докучаево, прецизирао је шеф Крима.

Руски ударни хеликоптери у зони СВО: Ми-28 уништавају технику и упоришта противника

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме је приказано како ударни хеликоптери Ми-28Н Ваздушно-космичких снага Русије уништавају упоришта и оклопна возила украјинске војске у зони специјалне војне операције.

- У току извођења борбених налета пилоти војне авијације лансирали су ракете на упоришта украјинских јединица. Усљед напада уништени су командно мјесто, тенкови и друга оклопна техника Оружаних снага Украјине - саопштио је руски војни ресор, пренио је Спутњик.

На снимку је забељежена кратка припрема за лет и полијетање хеликоптера. Такође је приказано уништавање неколико оклопних возила противника.

Војна авијација током специјалне војне операције у Украјини извршава задатке који укључују праћење конвоја, уништавање оклопних возила, пребацивање десанта, војног терета, ваздушну подршку јединица.

Захарова: Кијев одбацује сваку могућност за преговоре са Русијом

Кијевки режим, да би угодио Западу, упорно и принципијелно одбацује сваку могућност за преговоре са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Говорећи о реакцији Русије на мировне иницијативе за рјешавање украјинске кризе, Захарова је подсјетила да је кијевски режим на законодавном нивоу сам себи блокирао све могућности за преговоре.

- Нисам сигурна да постоји такав преседан у свијету када је неки режим, нека владајућа елита сама себи забранила да преговара са неким, али то се догодило у Украјини - констатовала је Захарова.

По њеним ријечима, док Русија улаже максималне напоре да спаси становнике подручја који су погођени усљед рушења Каховске хидроелектране и да им обезбиједи све неопходно, кијевске власти настављају да гранатирају цивилне објекте.

 
Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    3h 18m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    21h 20m
    7
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    23h 20m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    22h 56m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    22h 6m
    0