Источни фронт, 487. дан: Јединице групе Вагнер напустиле Ростов на Дону

25.06.2023. 13:31
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 487. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Руска авијација била је активна у подручју Купјанска. Експлозије су одјекнуле и у Запорожју. Јединице групе „Вагнер“ напустиле су током ноћи Ростов на Дону и вратиле се у своје базе.

У Запорожју које се налази под контролом Кијев одјекнуле су експлозије, јављају украјински медији, пренио је Спутњик.

Руске снаге групе „Исток” одбиле су нападе непријатеља на јужнодоњецком и запорошком правцу, изјавио је Олег Чехов, порпарол групе „Исток”.

- На јужнодоњецком правцу, јединице групе Исток одбиле су напад непријатеља у подручју Макаровке - рекао је Чехов.

У подручју Нескучног, војна авијација је уништила борбена оклопна возила и извела напад на положаје милитаната, исте резултате имала је и артиљерија у подручју Новодоњецког.

Посаде јуришних хеликоптера авијационе групе Запад руске војске извеле су 11 ракетних напада на положаје двије бригаде Оружаних снага Украјине у правцу Купјанска, саопштио је портпарол групе Сергеј Зибински.

- У току борбених дејстава у правцу Купјанска, посаде јуришних хеликоптера Ка-52 и Ми-28 и јуришних авиона Су-25 ваздухопловне групе „Запад“ извеле су 11 ракетних напада на девет подручја концентрације људства, наоружања, војне и специјалне технике 14. посебне механизоване бригаде и 103. посебне бригаде територијалне одбране - рекао је Зибински.

Поред тога, група „Запад“ је током протеклог дана осујетила четири покушаја Оружаних снага Украјине да ротирају јединице у правцу Купјанска, рекао је Зибински.

Дан послије побуне у Русији: Све се враћа у нормалу, почиње укидање свих ограничења

Након 24 сата напете ситуације у Русији коју је изазвала побуна јединица групе „Вагнер“, ситуација се смирује.

Барикаде које си биле подигнуте дуж ауто-путева који воде ка Москви и Ростову на Дону се уклањају и саобраћај опет почиње нормално да функционише.

Конвој са техником и припадницима групе Вагнер напустио је територију Ростова на Дону у недјељу увече, написао је на Телеграму губернатор Ростовске области Василиј Голубјев.

Према његовим ријечима, колона је напустила град и упутила се у своје базе.

- Захвалан сам свима који су у овим ванредним условима обезбиједили добро координиран рад виталних система у Ростову на Дону и широм Ростовске области - рекао је губернатор.

Ситуација у центру Ростова на Дону се нормализовала до поноћи. У потпуности је обновљено кретање цивилног транспорта на путевима. Људи се слободно крећу по граду.

Како су навели у администрацији града, војна техника „Вагнера“ је оштетила око 10.0000 квадратних метара асфалта који ће бити поправљен у наредна два дана, преноси Спутњик.

Лавров: Тешко ми је да коментаришем свакодневне вербалне Бајденове испаде

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је изјаве америчког предсједника Џозефа Бајдена и украјинског лидера Владимира Зеленског о нуклеарној пријетњи која наводно долази из Русије назвао „бурним током свјести“ који не вриједи коментарисати.

- Тешко ми је да коментаришем оно што предсједник Сједињених Држава у посљедње вријеме говори, као, генерално, и другим посматрачима који се питају како све то тумачити. Не бих сада придавао превелик значај вербалним испадима који немају никакво утемељење - рекао је шеф дипломатије Русије.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    6h 3m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    5h 37m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    4h 43m
    2
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    7h 4m
    0
  • На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
    7h 53m
    2