Istočni front, 487. dan: Jedinice grupe Vagner napustile Rostov na Donu

25.06.2023. 13:31
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 487. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Ruska avijacija bila je aktivna u području Kupjanska. Eksplozije su odjeknule i u Zaporožju. Jedinice grupe „Vagner“ napustile su tokom noći Rostov na Donu i vratile se u svoje baze.

U Zaporožju koje se nalazi pod kontrolom Kijev odjeknule su eksplozije, javljaju ukrajinski mediji, prenio je Sputnjik.

Ruske snage grupe „Istok” odbile su napade neprijatelja na južnodonjeckom i zaporoškom pravcu, izjavio je Oleg Čehov, porparol grupe „Istok”.

- Na južnodonjeckom pravcu, jedinice grupe Istok odbile su napad neprijatelja u području Makarovke - rekao je Čehov.

U području Neskučnog, vojna avijacija je uništila borbena oklopna vozila i izvela napad na položaje militanata, iste rezultate imala je i artiljerija u području Novodonjeckog.

Posade jurišnih helikoptera avijacione grupe Zapad ruske vojske izvele su 11 raketnih napada na položaje dvije brigade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska, saopštio je portparol grupe Sergej Zibinski.

- U toku borbenih dejstava u pravcu Kupjanska, posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28 i jurišnih aviona Su-25 vazduhoplovne grupe „Zapad“ izvele su 11 raketnih napada na devet područja koncentracije ljudstva, naoružanja, vojne i specijalne tehnike 14. posebne mehanizovane brigade i 103. posebne brigade teritorijalne odbrane - rekao je Zibinski.

Pored toga, grupa „Zapad“ je tokom proteklog dana osujetila četiri pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da rotiraju jedinice u pravcu Kupjanska, rekao je Zibinski.

Dan poslije pobune u Rusiji: Sve se vraća u normalu, počinje ukidanje svih ograničenja

Nakon 24 sata napete situacije u Rusiji koju je izazvala pobuna jedinica grupe „Vagner“, situacija se smiruje.

Barikade koje si bile podignute duž auto-puteva koji vode ka Moskvi i Rostovu na Donu se uklanjaju i saobraćaj opet počinje normalno da funkcioniše.

Konvoj sa tehnikom i pripadnicima grupe Vagner napustio je teritoriju Rostova na Donu u nedjelju uveče, napisao je na Telegramu gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubjev.

Prema njegovim riječima, kolona je napustila grad i uputila se u svoje baze.

- Zahvalan sam svima koji su u ovim vanrednim uslovima obezbijedili dobro koordiniran rad vitalnih sistema u Rostovu na Donu i širom Rostovske oblasti - rekao je gubernator.

Situacija u centru Rostova na Donu se normalizovala do ponoći. U potpunosti je obnovljeno kretanje civilnog transporta na putevima. Ljudi se slobodno kreću po gradu.

Kako su naveli u administraciji grada, vojna tehnika „Vagnera“ je oštetila oko 10.0000 kvadratnih metara asfalta koji će biti popravljen u naredna dva dana, prenosi Sputnjik.

Lavrov: Teško mi je da komentarišem svakodnevne verbalne Bajdenove ispade

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjave američkog predsjednika Džozefa Bajdena i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o nuklearnoj prijetnji koja navodno dolazi iz Rusije nazvao „burnim tokom svjesti“ koji ne vrijedi komentarisati.

- Teško mi je da komentarišem ono što predsjednik Sjedinjenih Država u posljednje vrijeme govori, kao, generalno, i drugim posmatračima koji se pitaju kako sve to tumačiti. Ne bih sada pridavao prevelik značaj verbalnim ispadima koji nemaju nikakvo utemeljenje - rekao je šef diplomatije Rusije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    8h 37m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    8h 11m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    7h 17m
    3
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    9h 38m
    0
  • Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
    10h 27m
    2