Источни фронт, 488, дан: Руска војска употријебила „Искандер“ у зони специјалне операције

26.06.2023. 15:35
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 488. дан специјалне војне операције у Украјини.

Током ноћи је одјекнула серија експлозија. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посјетио је штаб групе Запад.

Током ноћи експлозије су одјекнуле у Полтавској, Николајевској, Черкаској, Одеској и Сумској области.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију истуреног командног центра једне од формација групе „Запад“ у зони специјалне операције, саопштено је у Министарству одбране Руске Федерације.

Истиче се да је министар у командном центру саслушао извјештај команданта групе, генерал-пуковника Евгенија Никифорова, о тренутној ситуацији, о извршењу борбених задатака на главним тактичким правцима.

Министар одбране Руске Федерације скренуо је пажњу команди на организацију свеобухватне подршке трупама током специјалне војне операције.

Руска војска употријебила „Искандер“ у зони специјалне операције

Посада оперативно-тактичког ракетног система „Искандер-М“ Западног војног округа извела је напад на објекте Оружаних снага Украјине у зони специјалне војне операције, саопштило је Министарство одбране Русије.

У пропратном тексту снимка каже се да су удари изведени „на инфраструктурне објекте Оружаних снага Украјине у зони специјалне војне операције“.

Искандер-М је високопрецизно оружје са дометом гађања до 500 километара. Бојева глава пројектила може да уништити скоро сваки циљ: непријатељска командна мјеста, колону технику, системе противваздушне одбране.

У Москви укинут режим контратерористичке операције

У Москви, Подмосковљу и Вороњешкој области укинут је режим контратерористичке операције, саопштио је Национални антитерористички комитет, преноси Спутник.

Како се наводи, због одсуства пријетњи по живот, здравље, имовину и друге законом заштићене интересе људи одлучено је да се на територији Москве и Московске области укине режим КТО од 9:00 по московском времену 26. јуна 2023. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    5h 54m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    23h 56m
    8
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    5h 28m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    4h 34m
    2
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    6h 55m
    0