Istočni front, 488, dan: Ruska vojska upotrijebila „Iskander“ u zoni specijalne operacije

26.06.2023. 15:35
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 488. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom noći je odjeknula serija eksplozija. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posjetio je štab grupe Zapad.

Tokom noći eksplozije su odjeknule u Poltavskoj, Nikolajevskoj, Čerkaskoj, Odeskoj i Sumskoj oblasti.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju isturenog komandnog centra jedne od formacija grupe „Zapad“ u zoni specijalne operacije, saopšteno je u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije.

Ističe se da je ministar u komandnom centru saslušao izvještaj komandanta grupe, general-pukovnika Evgenija Nikiforova, o trenutnoj situaciji, o izvršenju borbenih zadataka na glavnim taktičkim pravcima.

Ministar odbrane Ruske Federacije skrenuo je pažnju komandi na organizaciju sveobuhvatne podrške trupama tokom specijalne vojne operacije.

Ruska vojska upotrijebila „Iskander“ u zoni specijalne operacije

Posada operativno-taktičkog raketnog sistema „Iskander-M“ Zapadnog vojnog okruga izvela je napad na objekte Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U propratnom tekstu snimka kaže se da su udari izvedeni „na infrastrukturne objekte Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne vojne operacije“.

Iskander-M je visokoprecizno oružje sa dometom gađanja do 500 kilometara. Bojeva glava projektila može da uništiti skoro svaki cilj: neprijateljska komandna mjesta, kolonu tehniku, sisteme protivvazdušne odbrane.

U Moskvi ukinut režim kontraterorističke operacije

U Moskvi, Podmoskovlju i Voronješkoj oblasti ukinut je režim kontraterorističke operacije, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet, prenosi Sputnik.

Kako se navodi, zbog odsustva prijetnji po život, zdravlje, imovinu i druge zakonom zaštićene interese ljudi odlučeno je da se na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti ukine režim KTO od 9:00 po moskovskom vremenu 26. juna 2023. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    8h 29m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    8h 3m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    7h 9m
    3
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    9h 30m
    0
  • Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
    10h 19m
    2