Источни фронт, 512. дан: Руске артиљеријске јединице уништиле украјинске јединице надомак Артјомовска

20.07.2023. 14:42
0
ИЗВОР: in4s.net/sputnikportal.rs

Специјална операција руске војске у Украјини, 512. дан.

Настављају се борбе на различитим дијеловима фронта. Украјинске снаге наставиле да нападају дроновима Крим, преноси Спутник.

Објављене руте бродова са којих су могли бити изведени напади на Кримски мост.

Потпуковник ЛНР у оставци Владимир Марочко изјавио је да украјинске снаге у правцу ка Красном Лиману, гдје су посљедњих дана вођене интензивне борбе, трпе катастрофалне губитке.

Украјинска војска спрема операцију с циљем да пређе Дњепар и заузму Запорошку нуклеарку крајем јула, изјавио је лидер запорошког покрета „Заједно с Русијом“ Владимир Рогов.

Аустралијске власти увеле су санкције против десет држављана Русије и Бјелорусије и 35 руских организација, саопштила је министар спољних послова Пени Вонг.

У нападу дронова на сјеверо-западу Крима погинула је једна дјевојчица, саопштио је лидер Крима Сергеј Аксјонов.

Руске артиљеријске јединице уништиле су украјинске јединице надомак Артјомовска.

Украјински медији известили су да је током ноћи било експлозија у Одеси, Николајеву и граду Суми. Прес секретар украјинских снага „Југ“ Наталија Гумењук саопштила је да је у Одеској области оштећено више логистичких објеката.

Моћ руског тенка Т-90 непријатно изненађење за украјинску војску

Борбене карактеристике и мобилност руског тенка Т-90М „прорив“ непријатно је изненадила украјинску војску, пише лист „Милитари воч магазин“.

Експерти наводе да Т-90М превазилази другу руску оклопну технику и може бити озбиљна конкуренција тенковима западне производње.

- Најистакнутије карактеристике тенка Т-90М су: чврст оклоп, широка употреба динамичке заштите од кумулативног оклопа ‘реликт’, модерна контрола ватре, термовизијски нишан и дигитални дисплеј за командира - наводи се у чланку.

Аутор чланка указује на мале габарите тенка „прорив“, чија је величина око двије трећине величине западних конкурената, што смањује трошкове за гориво и ствара додатне сметње непријатељској артиљерији.

Т-90М има велике противпешадијске и противтенковске могућности, мобилност и заштиту, што га чини кандидатом за најбољи тенк, закључио је новинар, преноси Спутник.

Захарова: Запад није примијетио страдање цивила на Кримском мосту ни дјевојчицу која је преживјела пакао

Међународна заједница „није примијетила“ напад на Кримски мост у ком су страдали недужни грађани, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

- Погледајте реакцију међународне заједнице – нико није примијетио ни напад, ни убијене цивиле, ни дјевојчицу која је преживјела пакао на земљи. Они су само прелазили мост. Подсјетићу: Запад обично од много мање страшних прича по трагедији, трагизму прави од њих праве медијске кампање. Само онда када оне могу да послуже њиховој идеологији - оцијенила је Захарова на брифингу.

Према њеним ријечима, када се нешто не уклапа у њихов поглед на свијет, „не занима их судбина дјеце“.

Подсјећамо, 17. јула ноћу кијевски режим је извео напад на Кримски мост помоћу два беспилотна пловила. Том приликом су погинуле двије особе, брачни пар, а повријеђена је њихова малољетна ћерка, преноси Спутник.

Украјинска контраофанзива је самоубиствена

Портпарол је поред тога истакла да Сједињеним Америчким Државама не одговара ситуација у Украјини, од украјинског предсједника Владимира Зеленског захтијевају да по сваку цијену настави контраофанзиву.

- Тренутна ситуација на ратишту њима (САД) очигледно не одговара. Сада се од режима Зеленског тражи само једно: да оправда средства уложена у њега и да по сваку цијену настави самоубиствену контраофанзиву - рекла је Захарова на брифингу.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    8h 7m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    7h 41m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    6h 47m
    3
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    9h 8m
    0
  • На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
    9h 57m
    2