Источни фронт, 518. дан: Спријечен покушај јединица Оружаних снага Украјине да изведу борбено извиђање у правцу Пријутног

26.07.2023. 13:05
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

У току је 518. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Запад још није постигао договор о обуци пилота Оружаних снага Украјине за управљање Ф-16. Током ноћи експлозије су одјекнуле у Харкову и на Змијском острву, у Црном мору, јављају медији. Змијско острво се налази у сивој зони.

Нови талас украјинске „контраофанзиве“

На запорошком дијелу фронта почео је нови талас украјинске „контраофанзиве“, саопштио је шеф запорошког покрета „Заједно са Русијом“ Владимир Рогов на Телеграму.

Како је истакао, противник је ангажовао „максималне снаге“ у покушају да пробије руску одбрану на ореховском правцу запорошког фронта.

Рано јутрос, након масовне артиљеријске паљбе и ваздушних напада, украјинска војска је кренула у јуриш на положаје руске војске, додао је Рогов. Противник је извео главни напад сјевероисточно од Работина.

Захарова: Починиоци ће дефинитивно бити откривени и кажњени

Русија може предузети оштре узвратне мјере због терористичких напада Украјине на Крим и Москву, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Седамнаестог јула извршен је напад на Кримски мост, 24. јула двије украјинске беспилотне летјелице су покушале да погоде циљеве у Москви, 17 дронова је покушало да нападне објекте на Криму. Све ове покушаје су успјешно одбиле руске снаге ПВО и снаге за електронско ратовање (средствима за електронско ратовање). Раније, 20. јула, украјински дрон је напао село Раздољно на Криму, нажалост, било је губитака - 14-годишња дјевојчица је преминула - подсјетила је дипломата и додала:

- Све ове злочине детаљно истражује Истражни комитет Русије. Починиоци ће дефинитивно бити откривени и кажњени. Имамо право да предузмемо оштре мјере одмазде.

Напета ситуација на линији раздвајања у Запорошкој области

Ситуација на линији раздвајања у Запорошкој области је напета, Оружане снаге Украјине безуспјешно покушавају да пробију одбрану, рекао је вршилац дужности губернатора региона Евгеније Балицки на свом Телеграм каналу.

- Ситуација на подручју Работина, Новоданиловке и Новопокровке је ескалирала, непријатељ је од четири ујутру покушао да пробије одбрану, али је наишао на жесток отпор наших јединица и претрпио значајне губитке - написао је он.

Према ријечима Балицког, украјинске трупе су током протеклог дана испалиле 36 пројектила на Запорошку област, у правцу Полога, Токмака и Василовке.

Два ваздушна удара на 14. посебну механизовану бригаду Оружаних снага Украјине

Ловац-бомбардер Су-34 извео је два ваздушна удара на 14. посебну механизовану бригаду Оружаних снага Украјине у правцу Купјанског, рекао је Спутњику пуковник Сергеј Зибински, начелник прес-центра групе Запад.

У том правцу руски тенкови и хаубице су гађали положаје јединица 32. посебне механизоване бригаде у подручју Стељмаховке.

Осујећен покушај јединица Оружаних снага Украјине да изведу борбено извиђање у правцу Пријутног

Руска група Исток спријечила је јединице Оружаних снага Украјине да изведу извиђање у запарошком правцу, саопштио је портпарол групе Олег Чехов.

- На запорошком правцу, моторизоване јединице групе осујетиле су покушај јединица Оружаних снага Украјине да изведу борбено извиђање у правцу Пријутног. Претрпивши губитке, непријатељ се повукао - рекао је он.

Авијација је гађала положаје украјинских снага у подручју Новоданиловке. Уништено је складиште муниције и склоништа са војном техником у Червону.

Руска авијација била је активна у Пријутном, Жеребјанки и Пјатихатки.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 42m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 33m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 20m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 46m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 28m
    0