Источни фронт, 534. дан: Руска војска заузела стратешку тачку код Марјинке

11.08.2023. 11:34
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 534. дан специјалне војне операције.

Руске снаге заузимају положаје украјинске војске и поравнавају линију одбране у купјанском правцу и сада су само неколико километара од Купјанска. Из Пољске упозоравају Запад да Украјина нема довољно оружја да би промијенила равнотежу снага на фронту и да спроведе успешну контраофанзиву.

Уништен украјински командни центар за дронове

Руске артиљеријске снаге уништиле су украјински командни центар за управљање дроновима код Перечистовке, изјавио је начелник прес центра руске војне групације „Исток“ Олег Чехов.

Поред тога, артиљеријским гађањима ликвидирана је и жива сила и то у близини Угљедара, у Старомајорском и у сјеверном Пријутном.

Чехов је такође навео и да су предње линије одбране групације „Исток“ уз помоћ артиљеријских снага одбили напад противника у правцу Урожајног, а у том нападу украјинске снаге претрпјеле су губитке и повукле се.

Руска ПВО оборила два дрона код Курска

Два украјинска дрона оборена су приликом покушаја да долете до руског града Курска, саопштио је губернатор Курске области Роман Старовојт.

Како је рекао, дронови су примјећени и оборени од стране руских ПВО снага јуче око 23 сата по локалном времену.

За сада нема информација о томе да ли је у инциденту забиљежена било каква материјална штета.

Руска војска заузела стратешки важну тачку код Марјинке

Припадници 5. руске моторизоване бригаде у јуришу су освојили важну стратешку тачку у Марјинки у Доњецкој Народној Републици.

Према ријечима руског добровољца са кодним именом „Шахтјор“, та тачка се налази на ободима Красногоровке, а та стратешка тачка је сада осигурана.

Додао је и да је та тачка важна јер се одатле могу гађати положаји украјинске снаге које су онемогућавали безбједан долазак других руских трупа.

Затворен московски аеродром Внуково: Поново на мети украјинских дронова

Московски аеродром Внуково обуставио је рад, рекао је за „РИА Новости“ портпарол хитне службе престонице.

- Аеродром Внуково је привремено затворен, прелиминарни разлог је присуство беспилотних летјелица - рекао је извор.

- Из безбједносних разлога који су ван контроле аеродрома, на Внукову су од 9.40 уведена привремена ограничења за пријем и пуштање авиона. Неки летови су преусмјерени у друге ваздушне луке Московског авио-чворишта - саопштено је из аеродрома, преноси РТ Балкан.

 

У четвртак увече аеродроми Внуково и Домодедово су већ обустављали пријем и полазак летова. Како је саопштено у Министарству одбране, војска је осујетила покушаје Кијева да изведе терористичке нападе помоћу дронова, укључујући и регион главног града.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    11h 26m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    11h 0m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    10h 6m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    3h 28m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    12h 27m
    0