Istočni front, 534. dan: Ruska vojska zauzela stratešku tačku kod Marjinke

11.08.2023. 11:34
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 534. dan specijalne vojne operacije.

Ruske snage zauzimaju položaje ukrajinske vojske i poravnavaju liniju odbrane u kupjanskom pravcu i sada su samo nekoliko kilometara od Kupjanska. Iz Poljske upozoravaju Zapad da Ukrajina nema dovoljno oružja da bi promijenila ravnotežu snaga na frontu i da sprovede uspešnu kontraofanzivu.

Uništen ukrajinski komandni centar za dronove

Ruske artiljerijske snage uništile su ukrajinski komandni centar za upravljanje dronovima kod Perečistovke, izjavio je načelnik pres centra ruske vojne grupacije „Istok“ Oleg Čehov.

Pored toga, artiljerijskim gađanjima likvidirana je i živa sila i to u blizini Ugljedara, u Staromajorskom i u sjevernom Prijutnom.

Čehov je takođe naveo i da su prednje linije odbrane grupacije „Istok“ uz pomoć artiljerijskih snaga odbili napad protivnika u pravcu Urožajnog, a u tom napadu ukrajinske snage pretrpjele su gubitke i povukle se.

Ruska PVO oborila dva drona kod Kurska

Dva ukrajinska drona oborena su prilikom pokušaja da dolete do ruskog grada Kurska, saopštio je gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt.

Kako je rekao, dronovi su primjećeni i oboreni od strane ruskih PVO snaga juče oko 23 sata po lokalnom vremenu.

Za sada nema informacija o tome da li je u incidentu zabilježena bilo kakva materijalna šteta.

Ruska vojska zauzela strateški važnu tačku kod Marjinke

Pripadnici 5. ruske motorizovane brigade u jurišu su osvojili važnu stratešku tačku u Marjinki u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Prema riječima ruskog dobrovoljca sa kodnim imenom „Šahtjor“, ta tačka se nalazi na obodima Krasnogorovke, a ta strateška tačka je sada osigurana.

Dodao je i da je ta tačka važna jer se odatle mogu gađati položaji ukrajinske snage koje su onemogućavali bezbjedan dolazak drugih ruskih trupa.

Zatvoren moskovski aerodrom Vnukovo: Ponovo na meti ukrajinskih dronova

Moskovski aerodrom Vnukovo obustavio je rad, rekao je za „RIA Novosti“ portparol hitne službe prestonice.

- Aerodrom Vnukovo je privremeno zatvoren, preliminarni razlog je prisustvo bespilotnih letjelica - rekao je izvor.

- Iz bezbjednosnih razloga koji su van kontrole aerodroma, na Vnukovu su od 9.40 uvedena privremena ograničenja za prijem i puštanje aviona. Neki letovi su preusmjereni u druge vazdušne luke Moskovskog avio-čvorišta - saopšteno je iz aerodroma, prenosi RT Balkan.

 

U četvrtak uveče aerodromi Vnukovo i Domodedovo su već obustavljali prijem i polazak letova. Kako je saopšteno u Ministarstvu odbrane, vojska je osujetila pokušaje Kijeva da izvede terorističke napade pomoću dronova, uključujući i region glavnog grada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    14h 38m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    14h 12m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    13h 18m
    4
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    6h 40m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    15h 39m
    0