Источни фронт, 544. дан: Уништен украјински дрон у Подмосковљу

21.08.2023. 12:51
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

У току је 544. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Оборена још два украјинска дрона у Московској области. Испоруке ловаца Ф-16 Кијеву створиће додатне потешкоће, али руска војска зна шта да ради са овим авионима, изјавио је вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин.

„Руска војска већ разбија непријатеља на периферији Купјанска“

Активна непријатељства се воде у близини харковског села Синковка код Купјанска, непријатељ је већ напустио село, рекао је за Спутњик начелник Харковске области Виталиј Ганчев.

- Добијамо информацију да руска војска већ разбија непријатеља на периферији Купјанска. Посебно активне операције се сада воде код села Синковка. У овом тренутку већ може рећи да нема војника Оружаних снага Украјине у самом селу - рекао је Ганчев.

Украјина ће моћи да користи данске ловце Ф-16 само на својој територији

Украјина ће моћи да користи ловце Ф-16 које ће јој испоручити Данска само на својој територији, изјавио је дански министар одбране Јакоб Елеман-Јенсен.

- Ми испоручујемо оружје под условом да се користи за потискивање непријатеља из Украјине. И ништа више - цитирала је министара агенција Рицау.

- То су услови, било да се ради о тенковима, борбеним авионима или нечем другом. То је сигнал који ће Украјина, наравно добити - додао је он.

Велики украјински губици

Руске снаге су за дан ликвидирале више од 130 украјинских војника у запорошком правцу, саопштио је вршилац дужности губернатора Запорошке области Евгеније Балицки.

- За 24 часа губици противника на запорошком правцу износили су 133 особе из редова Оружаних снага Украјине, 4 артиљеријска оруђа и 4 минобацача - написао је он на свом Телеграм каналу.

Руска војска зна шта да ради са Ф-16 авионима

Испоруке ловаца Ф-16 Кијеву створиће додатне потешкоће, али руска војска зна шта да ради са овим авионима, рекао је вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин.

- Наравно, наше јединице знају шта да раде са овим авионима. Али, наравно, то се може окарактерисати континуираним тежњама западних земаља да наставе са распиривањем сукоба. Такве акције се не могу објаснити никаквим мирним иницијативама - рекао је Пушилин телевизији Русија 24.

Уништен украјински дрон у Подмосковљу

Руска војска уништила је јутрос други украјински дрон у Подмосковљу, саопштило је Министарство одбране.

- У 8.16 по московском времену, осујећен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотном летјелицом. ПВО је благовремено открио украјинску беспилотну летјелицу и уништио у Истарском округу, Московске области - наводи се у саопштењу.

Зеленски жртвовао 400.000 украјинских војника током сукоба

Предсједник Украјине Владимир Зеленски жртвовао је 400.000 украјинских војника током сукоба, сви ловци Ф-16 које Кијев добије биће оборени за мјесец дана, изнео је мишљење бивши амерички обавјештајац и инспектор УН Скот Ритер на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер).

- Сви ће бити оборени за мјесец дана. То је илузија безбједности коју вам намећу исти људи који су вас натјерали да жртвујете више од 400.000 украјинских мушкараца у неуспјелом гамбиту НАТО-а за регионални значај - прокоментарисао је Ритер изјаву Зеленског о ловцима.

- Срам вас било што сте дозволили да се ово деси - додао је он.

Према ријечима бившег обавештајца, Ф-16 које ће Холандија и Данска предати Украјини су стара и небезбједна опрема по стандардима САД и НАТО. Ритер је примијетио да од 42 авиона само 24 могу да лете.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 28m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 19m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 6m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 32m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 14m
    0