Источни фронт, 550. дан: Оборене беспилотне летјелице изнад Брјанске и Курске области Русије

27.08.2023. 20:08
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

У току је 550. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Украјинска војска напустила је своје положаје у Харковској области након што је руска артиљерија извела гађања на украјинску групу оклопних возила, саопштио је Спутњику неименовани извор из руске војске.

- Украјинска војска се припремала да изврши напад моторизованом техником, међутим, артиљеријским гађањем приморали смо непријатеља да се повуче. Украјинци су се сакрили у оближњој шуми - рекао је извор.

Међу украјинским снагама има и погинулих и повријеђених, који су потом евакуисани, додаје извор.

Кијев од Запада добија информацију о руским радарима и ПВО системима

Оператери украјинских дронова уз помоћ којих се нападају објекти на територији Руске Федерације добијају информацију о радарима и ПВО системима од западних партнера, саопштава лист „Економист“ позивајући се на извор који је „близак главнокомандујућем у Украјини“.

Како наводи лист, украјински оператери прикупљају цјелокупну информацију о руским радарима, о системима за електроснку борбу као и о ПВО системима, међутим, и упркос тим информацијама само око 35 до 40 одсто дронова долети до зоне гдје се циљеви налазе.

Руска војска гађала аеродром у Кијевској области

Руска војска је извела ракетни напад на аеродром у Кијевској области, сви назначени објекти су погођени, саопштило је Министарство одбране Русије.

У купјанском правцу одбијено је 11 противничких напада, украјинске снаге изгубиле су до 120 војника, док је у Запорошкој области, у правцу Работина и Успеновке одбијено пет напада и ликвидирано до 200 украјинских војника и уништено 13 јединица технике.

Војна групација „Југ“ је у доњецком правцу одбила два украјинска напада и уништила 12 јединица технике.Губици украјинских снага у том правцу су до 240 људи.

Групација војске „Центар“ одбила је три противничка напада у краснолиманском правцу, ликвидиравши више од 80 противничких војника и уништивши шест јединица технике.

У јужнодоњецком правцу ликвидирано је 130 украјинских војника.

У Дњепропетровској области уништено је складиште муниције 47. механизоване бригаде украјинске армије.

Руски ПВО системи оборили су у протекла 24 сата два украјинска јуришна авиона Су-25, 30 беспилотних летјелица и девет пројектила из ракетних система „хајмарс“, док је у Запорошкој области оборен украјински војни хеликоптер Ми-8. На подручју Запорожја уништена је украјинска радарска станица за откривање ваздушних циљева, навођење ловачке авијације и ракетних комплекса П-37.

Беспилотна летјелица ударила у стамбену зграду у Курску

Беспилотна летјелица ударила је у стамбену зграду у Курску, саопштио је губернатор Курске области Русије Роман Старовојт.

- Према првим информацијама, беспилотна летјелица је током ноћи ударила у вишеспратницу у Улици Карла Маркса. На неколико спратова разбијена су стакла - написао је Старовојт на Телеграму и додао да су од детонације попуцала и стакла на оближњој згради универзитета.

У нападу нико није повријеђен, а на мјесту експлозије су припадници хитних служби.

Уништена три украјинска диверзантска чамца

Војници групе „Дњепар“ уништили су у току протеклог дана три чамца с украјинским диверзантима, саопштио је начелник прес-центра групе Роман Кодрјан.

- Током протеклог дана војници групе 'Дњепар' пронашли су и уништили у области насеља Бургунка и Садоваја три мања брза чамца и до шест украјинских војника - рекао је официр.

Оборене беспилотне летјелице изнад Брјанске и Курске области Русије

Током ноћних и јутарњих сати украјинске снаге покушале су да нападну руску територију беспилотним летјелицама авионског типа. Противваздхуопловна одбрана је оборила двије беспилотне летјелице изнад Брјанске и Курске области Русије, саопштило је Министарство одбране Русије.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 17m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 59m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 27m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 57m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 48m
    1