Источни фронт, 557. дан: Руски падобранци бране Артјомовск

03.09.2023. 14:39
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 557. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Током ноћи одјекнула је снажна експлозија у Одеси. Јединице Ваздушно-десантних снага чврсто држе одбрану код Артјомовска.

Извиђачи 200. посебне гардијске моторизоване бригаде Сјеверне флоте, која је дјеловала у саставу групе Југ, уништили су минобацачком ватром утврђене положаје Оружаних снага Украјине код Соледара, саопштио је Спутњику руски извиђач који обавља задатке у овом сектору.

- Са три пројектила је погођен циљ – непријатељски утврђени положај, удаљеност од нас до положаја противника је 200 метара - саопштио је војник, преноси Спутњик.

Артиљерија је за један дан уништили два оваква положаја украјинске војске.

Соледар се налази у Доњецкој Народној Републици и прешао је под контролу руских бораца у јануару ове године. Град је био од стратешког значаја за Кијев, јер се налазио у центру одбрамбене линије Артјомовск-Северск.

 
 

- Јединице Ваздушно-десантних снага настављају да чврсто држе одбрану и спречавају улазак диверзантско-извиђачких група у насеља у близини Артјомовска. Сваког дана извиђачи у малим групама крећу се ка периферији града како би пратили акције противника који је у дефанзиви у близина наших позиција - наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Падобранци нашироко користе и разне уређаје за оптичко извиђање и беспилотне летјелице. Координате кретање јединица Оружаних снага Украјине се предају контролном пункту артиљерије.

Припадници руске групе „Дњепар“ погодили су контролни центар беспилотних летјелица у херсонском правцу, као и складиште наоружања и борбених оклопних возила Оружаних снага Украјине, саопштио је портпарол групе Роман Кодрјан.

Он је напоменуо да је у близини насеља Ингулец уништена хаубица М777, америчке производње.

Укупно, према његовим ријечима, током протеклог дана јединице групе су током контрабатеријске борбе извели више од 50 напада на украјинске положаје.

- Минобацачке посаде и артиљеријска оруђа Д-30 уништени су у рејону насеља Гончарна, Бургунка, Веровка и Отрадокаменка - додао је Кодрјан.

Експлозија је одјекнула у Одеси, пише „Зеркало недеље“. Други детаљи се не наводе.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    13h 3m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    12h 37m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    11h 43m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    5h 5m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    14h 4m
    0