Источни фронт, 558. дан: Уништена четири украјинска брза чамца у Црном мору

04.09.2023. 12:10
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 558. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Четири брза чамца са украјинским десантом уништена су у Црном мору. Руски хеликоптери су активни у зони специјалне операције. Експлозије су одјекнуле у Одеској и Дњепропетровској области.

У Дњепропетровској области Украјине оштећен је инфраструктурни објекат, што је резултирало пожаром, саопштио је шеф регионалне администрације Сергеј Лисак.

Према његовим ријечима, ријеч је о инфраструктурном објекту у Дњепарском региону области.

- Тамо је избио пожар. Посљедице се прецизирају - написао је Лисак на свом Телеграм каналу.

У подручју Измаила, на југу Одеске области, оштећени су магацини и производни објекти, саопштио је начелник регионалне администрације Олег Кипер на Телеграму.

Према његовим ријечима, оштећена је и опрема индустријских предузећа. Кипер је додао да су пожари избили на неколико локација.

Посаде јуришних хеликоптера Ка-52 и Ми-35 Централног војног округа (ЦВО) уништиле су упориште Оружаних снага Украјине на краснолиманском правцу, речено је Спутњику у Министарству одбране.

Уништена је војна опрема и људство.

Како је појашњено у Министарству одбране, да би заобишли системе противваздушне одбране непријатеља, пилоти Ка-52 и Ми-35 су летјели на изузетно малој висини, пише Спутњик.

Четири брза чамца, произведена у САД, са украјинским десантом, уништена су у Црном мору, саопштило је Министарство одбране Русије.

- Дана 4. септембра 2023. године, ноћу, у сјеверозападном дијелу Црног мора, авиони поморске авијације Црноморске флоте уништили су четири брза војна чамца, америчке производње Willard Sea Force са десантним групама Оружаних снага Украјине који су се кретали у правцу рта Тарханкут на обали Крима - наводи министарство.

Раније су Оружане снаге Украјине већ покушале да се искрцају на Криму. Тако је 30. августа авион поморске авијације Црноморске флоте уништио четири брода са десантним снагама Оружаних снага Украјине. У њима се налазило 59 особа.

На Камчатки покренута производња дронова камиказа

На Камчатки је покренута производња дронова камиказа који ће се користити током специјалне војне операције, саопштио је губернатор краја Владимир Солодов.

- Дронове камиказе ћемо слати нашим борцима у зону гдје се спроводи специјална војна операција. Прва партија од 80 дронова већ је спремна за испоруку. Опрему ће добити војници 40. бригаде морске пјешадије и борци 110. и 164. бригаде - написао је Солодов на Телеграму.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    13h 0m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    12h 34m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    11h 40m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    5h 2m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    14h 1m
    0