Istočni front, 558. dan: Uništena četiri ukrajinska brza čamca u Crnom moru

04.09.2023. 12:10
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 558. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Četiri brza čamca sa ukrajinskim desantom uništena su u Crnom moru. Ruski helikopteri su aktivni u zoni specijalne operacije. Eksplozije su odjeknule u Odeskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

U Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine oštećen je infrastrukturni objekat, što je rezultiralo požarom, saopštio je šef regionalne administracije Sergej Lisak.

Prema njegovim riječima, riječ je o infrastrukturnom objektu u Dnjeparskom regionu oblasti.

- Tamo je izbio požar. Posljedice se preciziraju - napisao je Lisak na svom Telegram kanalu.

U području Izmaila, na jugu Odeske oblasti, oštećeni su magacini i proizvodni objekti, saopštio je načelnik regionalne administracije Oleg Kiper na Telegramu.

Prema njegovim riječima, oštećena je i oprema industrijskih preduzeća. Kiper je dodao da su požari izbili na nekoliko lokacija.

Posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-35 Centralnog vojnog okruga (CVO) uništile su uporište Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, rečeno je Sputnjiku u Ministarstvu odbrane.

Uništena je vojna oprema i ljudstvo.

Kako je pojašnjeno u Ministarstvu odbrane, da bi zaobišli sisteme protivvazdušne odbrane neprijatelja, piloti Ka-52 i Mi-35 su letjeli na izuzetno maloj visini, piše Sputnjik.

Četiri brza čamca, proizvedena u SAD, sa ukrajinskim desantom, uništena su u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Dana 4. septembra 2023. godine, noću, u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora, avioni pomorske avijacije Crnomorske flote uništili su četiri brza vojna čamca, američke proizvodnje Willard Sea Force sa desantnim grupama Oružanih snaga Ukrajine koji su se kretali u pravcu rta Tarhankut na obali Krima - navodi ministarstvo.

Ranije su Oružane snage Ukrajine već pokušale da se iskrcaju na Krimu. Tako je 30. avgusta avion pomorske avijacije Crnomorske flote uništio četiri broda sa desantnim snagama Oružanih snaga Ukrajine. U njima se nalazilo 59 osoba.

Na Kamčatki pokrenuta proizvodnja dronova kamikaza

Na Kamčatki je pokrenuta proizvodnja dronova kamikaza koji će se koristiti tokom specijalne vojne operacije, saopštio je gubernator kraja Vladimir Solodov.

- Dronove kamikaze ćemo slati našim borcima u zonu gdje se sprovodi specijalna vojna operacija. Prva partija od 80 dronova već je spremna za isporuku. Opremu će dobiti vojnici 40. brigade morske pješadije i borci 110. i 164. brigade - napisao je Solodov na Telegramu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    15h 1m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    14h 35m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    13h 41m
    4
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    7h 3m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    16h 2m
    0