Источни фронт, 606. дан: Гагин: „Руска војска напредује дуж цијеле линије фронта“

21.10.2023. 13:57
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

У току је 606. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Руска војска остварила је успјех дуж цијеле линије фронта иако украјинске снаге и даље покушавају у одређеним подручјима да крену у напад. Администрација америчког предсједника упутила је захтјев Конгресу да издвоји још 60 милијарди долара помоћи Кијеву.

Скот Ритер: Пробудићете се једног дана и видјети руску заставу над Кијевом

Руси нападају а Украјинци се повлаче, изјавио је бивши амерички обавјештајац Скот Ритер.

Како је рекао, Русија има много технике, а Украјинцима практично ништа није остало јер је све практично уништено. Ритер је оцијенио и да Запад лаже о реалном стању на фронту.

- Руси побјеђују, једног дана ћете се пробудити и видјети руску заставу над Кијевом. А људи који прате само западне медије запитаће се – како је то могуће кад је Русија све вријеме губила - додао је он.

Пентагон обећао Кијеву - стиже помоћ

Шеф Пентагона Лојд Остин разговарао је са украјинским колегом Рустемом Умеровим и обећао му је да ће од америчког Конгреса добити додатна средства за наставак војне помоћи Украјини, саопштила је прес служба америчког Министарства одбране.

Претходно је саопштено да је администрација САД упутила захтјев законодавцима да одобре буџетска издвајања у износу од 60 милијарди долара за помоћ Украјини.

Руска војска напредује дуж цијеле линије фронта

Руска војска напредује дуж цијеле линије фронта, а значајнији успјех остварен је у два правца а територији Доњецке Народне Републике, саопштио је савјетник шефа ДНР Јан Гагин.

- Протекле недјеље дуж цијеле линије фронта је забиљежен успјех. Желим да нагласим купјански правац, гдје су руске снаге забиљежиле велики успјех још раније, али и артјомовски, гдје је било поприлично напето али смо успјели да остваримо озбиљан напредак - рекао је он.

Гагин је такође издвојио и доњецки правац рекавши да је руска снага помјерила линију украјинске одбране на свим дијеловима фронта.

Како је рекао, сваки напредак руске војске резултат је синхронизоване акције руске артиљерије и авијације.

Поново гранатиран Доњецк

Украјинска војска је у раним јутарњим часовима у два наврата гранатирала Доњецк испаливши гранате калибра 155 милиметара које је добила од НАТО.

Испаљено је три гранате на Кијевску четврт око нешто послије шест сати ујутру по локалном времену, а затим још три на Кујбишевску четврт.

Гранатирана 33 положаја украјинске војске

Руска војска гранатирала је положаје украјинских снага код Клешчејевке и Курдјумовке на Доњецкомк правцу, саопштио је начелник прес центра руске војне групације „Југ“.

Уз подршку авијације и артиљерије, руске снаге су гађале 33 положаја украјинске војске усљед чега је погинуло до 155 украјинских војника.

Такође, уништена су и три украјинска минобацача у Васјуковки, Клешчејевки и Минковки.

Сирене у пет украјинских области

Током ноћи у пет украјинских области на снази је била узбуна за ваздушну опасност, преносе медији.

У питању су биле Харковска, Дњепропетровска, Николајевска, Кривоградска и Черкаска област, као и дио Херсонске области која је под контролом украјинске војске.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко ће први тестирати руску вакцину против рака? Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 51m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 53m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    18h 5m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 56m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 50m
    0