Istočni front, 606. dan: Gagin: „Ruska vojska napreduje duž cijele linije fronta“

21.10.2023. 13:57
0
IZVOR: sputnikportal.rs

U toku je 606. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Ruska vojska ostvarila je uspjeh duž cijele linije fronta iako ukrajinske snage i dalje pokušavaju u određenim područjima da krenu u napad. Administracija američkog predsjednika uputila je zahtjev Kongresu da izdvoji još 60 milijardi dolara pomoći Kijevu.

Skot Riter: Probudićete se jednog dana i vidjeti rusku zastavu nad Kijevom

Rusi napadaju a Ukrajinci se povlače, izjavio je bivši američki obavještajac Skot Riter.

Kako je rekao, Rusija ima mnogo tehnike, a Ukrajincima praktično ništa nije ostalo jer je sve praktično uništeno. Riter je ocijenio i da Zapad laže o realnom stanju na frontu.

- Rusi pobjeđuju, jednog dana ćete se probuditi i vidjeti rusku zastavu nad Kijevom. A ljudi koji prate samo zapadne medije zapitaće se – kako je to moguće kad je Rusija sve vrijeme gubila - dodao je on.

Pentagon obećao Kijevu - stiže pomoć

Šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je sa ukrajinskim kolegom Rustemom Umerovim i obećao mu je da će od američkog Kongresa dobiti dodatna sredstva za nastavak vojne pomoći Ukrajini, saopštila je pres služba američkog Ministarstva odbrane.

Prethodno je saopšteno da je administracija SAD uputila zahtjev zakonodavcima da odobre budžetska izdvajanja u iznosu od 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini.

Ruska vojska napreduje duž cijele linije fronta

Ruska vojska napreduje duž cijele linije fronta, a značajniji uspjeh ostvaren je u dva pravca a teritoriji Donjecke Narodne Republike, saopštio je savjetnik šefa DNR Jan Gagin.

- Protekle nedjelje duž cijele linije fronta je zabilježen uspjeh. Želim da naglasim kupjanski pravac, gdje su ruske snage zabilježile veliki uspjeh još ranije, ali i artjomovski, gdje je bilo poprilično napeto ali smo uspjeli da ostvarimo ozbiljan napredak - rekao je on.

Gagin je takođe izdvojio i donjecki pravac rekavši da je ruska snaga pomjerila liniju ukrajinske odbrane na svim dijelovima fronta.

Kako je rekao, svaki napredak ruske vojske rezultat je sinhronizovane akcije ruske artiljerije i avijacije.

Ponovo granatiran Donjeck

Ukrajinska vojska je u ranim jutarnjim časovima u dva navrata granatirala Donjeck ispalivši granate kalibra 155 milimetara koje je dobila od NATO.

Ispaljeno je tri granate na Kijevsku četvrt oko nešto poslije šest sati ujutru po lokalnom vremenu, a zatim još tri na Kujbiševsku četvrt.

Granatirana 33 položaja ukrajinske vojske

Ruska vojska granatirala je položaje ukrajinskih snaga kod Kleščejevke i Kurdjumovke na Donjeckomk pravcu, saopštio je načelnik pres centra ruske vojne grupacije „Jug“.

Uz podršku avijacije i artiljerije, ruske snage su gađale 33 položaja ukrajinske vojske usljed čega je poginulo do 155 ukrajinskih vojnika.

Takođe, uništena su i tri ukrajinska minobacača u Vasjukovki, Kleščejevki i Minkovki.

Sirene u pet ukrajinskih oblasti

Tokom noći u pet ukrajinskih oblasti na snazi je bila uzbuna za vazdušnu opasnost, prenose mediji.

U pitanju su bile Harkovska, Dnjepropetrovska, Nikolajevska, Krivogradska i Čerkaska oblast, kao i dio Hersonske oblasti koja je pod kontrolom ukrajinske vojske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka? Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka?
Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA
Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“ Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    1h 19m
    5
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    21h 25m
    0
  • Pacijent fizički napao doktoricu u Bratuncu
    23h 8m
    0
  • Šehovac: Alija Izetbegović - ratni zločinac jer je zemlju uveo u rat
    23h 4m
    11
  • Radnik "Elektro-Hercegovine" životno ugrožen nakon pada sa stuba
    20h 15m
    0