Источни фронт, дан 252: Уништени украјински радар С-300 и МиГ-29

02.11.2022. 15:46
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 252. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Вршилац дужности лидера Доњецке Народне Републике Денис Пушилин саопштио је да руска војска напредује на читавој линији фронта у републици.

Русија не затвара врата у преговарачком процесу о Украјини, спремна је за све врсте контаката, али ће се истовремено водити националним интересима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Брифинг Министарства одбране Русије:

Оружане снаге Русије одбиле су све покушаје украјинске војске да се пробију у Херсонску област. Том приликом ликвидирано је 105 украјинских војника, радар система С-300;

У Харковској области оборен украјински МиГ-29;

Руска војска је одбацила украјинску војску и стране плаћенике на почетне позиције у подручју Купјанска, Харковска област, ликвидирано 150 противничких бораца;

Руска војска је одбила нападе украјинске војске из више праваца у Луганској Народној Републици;

У борбама у дијелу фронта од Николајева до Кривог Рога погинуло је више од 100 украјинских војника;

 Украјинска војска је изгубила више од 250 војника у подручју Красног Лимана.

Оружане снаге Украјине су током ноћи испалиле 24 пројектила на Херсон, 21 је оборио ПВО, 3 ракете су пале у воду код Антоновског моста.

Италија је замрзнула слање шестог пакета војне помоћи Кијеву, пише „Месађеро“, позивајући се на неименоване изворе у влади.

Операција војне помоћи Украјини стављена је на паузу „само зато што је прво потребно усагласити са НАТО-ом и детаљно размотрити војне захтјеве Украјине“, рекли су извори.

- Тек тада ћемо видјети шта је потребно Кијеву и какво оружје можемо да испоручимо - саопштили су у италијанској влади.

Кључни за ову дискусију биће разговори између генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и италијанске премијерке Ђорђе Мелони и италијанског министра одбране Гвида Крозета. Шеф НАТО-а би требало наредних дана да стигне у Рим.

Ваздушна узбуна је објављена у Черниговској, Полтавској, Черкаској, Дњепропетровској, Кировгородској, Николајевској, Запорошкој области Украјине, јављају локалне власти.

Украјински медији пишу да су експлозије одјекнуле у Кременчугу, Полтавска област Украјине, као и у Никопољу и Дњепропетровску.

Градоначелник Кременчуга Виталиј Малецки је на свом Телеграм каналу написао да у граду дејствује ПВО.

Вршилац дужности лидера ДНР Денис Пушилин саопштио је да руска војска напредује готово у свим правцима, посебно у Маринки код Доњецка.

- Постоје и одређени успјеси у правцу Маринке, заузете су позиције у самој Мариинки - рекао је он у видео-поруци објављеној на Телеграм каналу.

Пушилин је додао да се битке за Павловку настављају, воде се борбе у правцу Невелског, Опитног, Первомајског.

Према његовим ријечима, једна од најтежих ситуација је у подручју Красног Лимана.

Коментари 0
Повезане вијести
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    20h 48m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    18h 57m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    7h 38m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    2h 23m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    5h 24m
    0