Источни фронт, дан 255: Руска војска: Одбијени сви напади украјинских снага у више праваца

05.11.2022. 13:29
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 255. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Ситуација на дионици Сватово-Кремна је стабилизована, руска војска допремила је сва средства како би одвратила насртаје кијевских трупа. Власти ДНР тврде да руска војска напредује у правцу Мајорск и Первомајско. Пентагон најавио нови пакет војне помоћи Кијеву.

Ваздушна опасност у седам украјинских области

Сирене за ваздушну опасност активирале су се јутрос у седам украјинских области, преносе украјински медији.

Сирене су се чуле у Тернопољској, Хмељницкој, Черкаској, Полтавској, Дњепропетровској, Харковској и Николајевској области.

Такође, сирене су се упалиле и у дијелу Херсонске области која је под котролом Кијева.

Америка формира штаб за испоруку оружја Кијеву

САД ће у Њемачкој формирати штаб који ће се бавити испорукама наоружања Кијеву на дугорочној основи, изјавила је замЈеница портпарола Пентагона Сабрина Синг.

Штаб ће се налазити у граду Висбадену и биће под контролом Европске команде оружаних снага Сад.

Подсјетимо, Америка је јуче најавила нови пакет војне помоћи Кијеву у висини од 400 милиона долара који предвиђа испоруку 250 оклопних транспортера М117, 40 оклопних чамаца и 1.100 дронова Phoenix Ghost.

Украјина гранатирала „хајмарсима“ током ноћи

Украјинске снаге испалиле су четири ракете из вишецевног лансера „хајмарс“ по граду Сватово у Луганској Народној Републици, саопштио је Заједнички центар за контролу примирја.

Гранатирање се догодило током ноћи, а за сада нема информација да ли има погинулих цивила и о каквој је материјалној штети ријеч.

Руска војска одбила је више напада украјинских снага и спријечила пробијање одбране у Красно-Лиманском, Купјанском и Николајево-Криворошком правцу, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се наводи, сви напади украјинских снага на Красно-Лиманском правцу су одбијени, а том приликом ликвидирано је више од 60 припадника кијевских трупа, преноси Спутњик.

У Купјанском правцу украјинска војска је покушала да нападне град Куземовку, међутим доживјели су тежак пораз и том приликом изгубили 140 војника и три тенка.

Када је ријеч о Николајево-Кривиошком правцу, украјинска војска покушала је да нападне положаје руских снага, али је напад осујећен и том приликом изгубила 80 војника.

Коментари 0
Повезане вијести
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    22h 57m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    4h 32m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    9h 47m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    21h 6m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    7h 33m
    0