Istočni front, dan 255: Ruska vojska: Odbijeni svi napadi ukrajinskih snaga u više pravaca

05.11.2022. 13:29
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 255. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Situacija na dionici Svatovo-Kremna je stabilizovana, ruska vojska dopremila je sva sredstva kako bi odvratila nasrtaje kijevskih trupa. Vlasti DNR tvrde da ruska vojska napreduje u pravcu Majorsk i Pervomajsko. Pentagon najavio novi paket vojne pomoći Kijevu.

Vazdušna opasnost u sedam ukrajinskih oblasti

Sirene za vazdušnu opasnost aktivirale su se jutros u sedam ukrajinskih oblasti, prenose ukrajinski mediji.

Sirene su se čule u Ternopoljskoj, Hmeljnickoj, Čerkaskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti.

Takođe, sirene su se upalile i u dijelu Hersonske oblasti koja je pod kotrolom Kijeva.

Amerika formira štab za isporuku oružja Kijevu

SAD će u Njemačkoj formirati štab koji će se baviti isporukama naoružanja Kijevu na dugoročnoj osnovi, izjavila je zamJenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

Štab će se nalaziti u gradu Visbadenu i biće pod kontrolom Evropske komande oružanih snaga Sad.

Podsjetimo, Amerika je juče najavila novi paket vojne pomoći Kijevu u visini od 400 miliona dolara koji predviđa isporuku 250 oklopnih transportera M117, 40 oklopnih čamaca i 1.100 dronova Phoenix Ghost.

Ukrajina granatirala „hajmarsima“ tokom noći

Ukrajinske snage ispalile su četiri rakete iz višecevnog lansera „hajmars“ po gradu Svatovo u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštio je Zajednički centar za kontrolu primirja.

Granatiranje se dogodilo tokom noći, a za sada nema informacija da li ima poginulih civila i o kakvoj je materijalnoj šteti riječ.

Ruska vojska odbila je više napada ukrajinskih snaga i spriječila probijanje odbrane u Krasno-Limanskom, Kupjanskom i Nikolajevo-Krivoroškom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, svi napadi ukrajinskih snaga na Krasno-Limanskom pravcu su odbijeni, a tom prilikom likvidirano je više od 60 pripadnika kijevskih trupa, prenosi Sputnjik.

U Kupjanskom pravcu ukrajinska vojska je pokušala da napadne grad Kuzemovku, međutim doživjeli su težak poraz i tom prilikom izgubili 140 vojnika i tri tenka.

Kada je riječ o Nikolajevo-Krivioškom pravcu, ukrajinska vojska pokušala je da napadne položaje ruskih snaga, ali je napad osujećen i tom prilikom izgubila 80 vojnika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    6h 42m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    11h 57m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 16m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    9h 43m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    8h 9m
    0