Источно Ново Сарајево: Нема заражених лица - од данас измијењене мјере

31.03.2020. 13:11
0
ИЗВОР: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је данас да на подручју ове општине нема заражених лица, те да су донесене одређене измјене у ограничењу и рестрикцијама у погледу радног времена и обављања одређених дјелатности које ће бити на снази до 13. априла.
- Донијели смо одлуку, према упутству Републичког штаба за ванредне ситуације и Владе Републике Српске, а с циљем што ефикаснијег спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења епидемије вируса корона, да буде дозвољен рад продавницама електро, водо-материјала и бијеле технике, грађевинског материјала, мобилне опреме, те занатским радњама - објаснио је Ћосић.

Он је истакао да се грађани на подручју општине Источно Ново Сарајево придржавају свих мјера Републичког штаба, те да Комунална полиција није имала ниједну пријаву прекршаја забране рада.

- Од 16. марта, када је Републички штаб предложио мјере, под надзором је било око 130 лица, сада их је тренутно 54. Комунална полиција је имала свега двије интервенције када је ријеч о кршењу самоизолације, а нема забиљежених случајева кршења полицијског часа - објаснио је Ћосић.

Он је рекао да ће од сутра у дворани "Славија" бити у функцији карантин за обољеле од вируса корона, уколико се појаве на подручју општине, те да ће од петка, 3. априла, бити у функцији и карантин за евентуалне прекршиоце мјера.

- Од петка ће бити у функцији и карантин за евентуалне прекршиоце изолације у просторијама Мјесне заједнице Лукавица. Уколико дјеца или труднице буду кршили изолацију, за њих смо опремили ловачки дом на Тврдимићима - рекао је Ћосић.

Он је најавио да од сутра почиње други круг дезинфекције хаустора у зградама, а када вријеме дозволи, поново ће бити дезинфиковане и улице.

Начелник општине је најавио и додатну подјелу заштитних маски најугроженијим категоријама становништва.

Ћосић је рекао да је на подручју општине јуче почела монтажа 40 пластеника који су подијељени становништву у руралним подручјима, да ће у петак почети подјела пакета за пчеларе, те да ће ових дана почети и подјела 70 сјеменских пакета.

Ћосић, који је и предсједник Савеза општина и градова Републике Српске, истакао да све локалне заједнице на подручју Српске у овим данима функционишу на исти начин, те да локални штабови за ванредне ситуације држе све под контролом.

- И ми трпимо исто као и народ и привредни субјекти. Имамо смањене пореске и непореске приходе и сви ћемо морати извршити ребаланс буџета када све ово прође, али ипак не треба бити песимиста - поручио је Ћосић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 21m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    55m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 4m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 56m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 49m
    0