Источно Ново Сарајево: Нема заражених лица - од данас измијењене мјере

31.03.2020. 13:11
0
ИЗВОР: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је данас да на подручју ове општине нема заражених лица, те да су донесене одређене измјене у ограничењу и рестрикцијама у погледу радног времена и обављања одређених дјелатности које ће бити на снази до 13. априла.
- Донијели смо одлуку, према упутству Републичког штаба за ванредне ситуације и Владе Републике Српске, а с циљем што ефикаснијег спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења епидемије вируса корона, да буде дозвољен рад продавницама електро, водо-материјала и бијеле технике, грађевинског материјала, мобилне опреме, те занатским радњама - објаснио је Ћосић.

Он је истакао да се грађани на подручју општине Источно Ново Сарајево придржавају свих мјера Републичког штаба, те да Комунална полиција није имала ниједну пријаву прекршаја забране рада.

- Од 16. марта, када је Републички штаб предложио мјере, под надзором је било око 130 лица, сада их је тренутно 54. Комунална полиција је имала свега двије интервенције када је ријеч о кршењу самоизолације, а нема забиљежених случајева кршења полицијског часа - објаснио је Ћосић.

Он је рекао да ће од сутра у дворани "Славија" бити у функцији карантин за обољеле од вируса корона, уколико се појаве на подручју општине, те да ће од петка, 3. априла, бити у функцији и карантин за евентуалне прекршиоце мјера.

- Од петка ће бити у функцији и карантин за евентуалне прекршиоце изолације у просторијама Мјесне заједнице Лукавица. Уколико дјеца или труднице буду кршили изолацију, за њих смо опремили ловачки дом на Тврдимићима - рекао је Ћосић.

Он је најавио да од сутра почиње други круг дезинфекције хаустора у зградама, а када вријеме дозволи, поново ће бити дезинфиковане и улице.

Начелник општине је најавио и додатну подјелу заштитних маски најугроженијим категоријама становништва.

Ћосић је рекао да је на подручју општине јуче почела монтажа 40 пластеника који су подијељени становништву у руралним подручјима, да ће у петак почети подјела пакета за пчеларе, те да ће ових дана почети и подјела 70 сјеменских пакета.

Ћосић, који је и предсједник Савеза општина и градова Републике Српске, истакао да све локалне заједнице на подручју Српске у овим данима функционишу на исти начин, те да локални штабови за ванредне ситуације држе све под контролом.

- И ми трпимо исто као и народ и привредни субјекти. Имамо смањене пореске и непореске приходе и сви ћемо морати извршити ребаланс буџета када све ово прође, али ипак не треба бити песимиста - поручио је Ћосић.

Коментари 0
Повезане вијести
Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа
Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  19h 40m
  4
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  19h 30m
  2
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  19h 45m
  0
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  23h 43m
  5
 • Напици који ће освјежити љето
  33m
  0