Источно Ново Сарајево: Састанак са Удружењем изборних званичника у БиХ

05.05.2021. 15:43
0
ИЗВОР: Катера

У просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево данас је одржан састанак са представницима Удружења изборних званичника у БиХ.

Удружење имплементира пројекат под називом „Партиципативно буџетирање“ од 1. јануара до 31. децембра текуће године. Ради се о иницијативи која се проводи у сарадњи са Међународном организацијом за миграције (IOM) у оквиру пројекта Подршка младима у локалним заједницама у БиХ, који подржава Влада Уједињеног Краљевства, саопштено је из Општине Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Јован Катић и предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић разговарали су са представницима пројекта на челу са директором Ернесом Јусовићем о могућностима заједничке сарадње, када су у питању активности за стварањем повољног окружење за активно учествовање и узајамну сарадњу грађана, политичких представника и државних службеника.

Важан фактор за учешће грађана у јавном животу заједнице јесте да им се да могућности да учествују у процесу доношења одлука. Циљ је да се млади ангажују у разматрању и доношењу одлука у расподјели удјела у општинском буџету.

Представници Удружења истакли су да им је примарни циљ укључивање грађана у процес одлучивања на локалном нивоу. Принцип партиципативног буџетирања (ПБ) може побољшати транспарентност рада, док грађани кроз овај процес могу понудити своје идеје и пројекте које сматрају корисним за заједницу и мисле да би требали бити подржани кроз буџет општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО) Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    20h 37m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 30m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    21h 15m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    8h 13m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 0m
    0