Istočno Novo Sarajevo: Sastanak sa Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH

05.05.2021. 15:43
0
IZVOR: Katera

U prostorijama Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja izbornih zvaničnika u BiH.

Udruženje implementira projekat pod nazivom „Participativno budžetiranje“ od 1. januara do 31. decembra tekuće godine. Radi se o inicijativi koja se provodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u okviru projekta Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH, koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Jovan Katić i predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić razgovarali su sa predstavnicima projekta na čelu sa direktorom Ernesom Jusovićem o mogućnostima zajedničke saradnje, kada su u pitanju aktivnosti za stvaranjem povoljnog okruženje za aktivno učestvovanje i uzajamnu saradnju građana, političkih predstavnika i državnih službenika.

Važan faktor za učešće građana u javnom životu zajednice jeste da im se da mogućnosti da učestvuju u procesu donošenja odluka. Cilj je da se mladi angažuju u razmatranju i donošenju odluka u raspodjeli udjela u opštinskom budžetu.

Predstavnici Udruženja istakli su da im je primarni cilj uključivanje građana u proces odlučivanja na lokalnom nivou. Princip participativnog budžetiranja (PB) može poboljšati transparentnost rada, dok građani kroz ovaj proces mogu ponuditi svoje ideje i projekte koje smatraju korisnim za zajednicu i misle da bi trebali biti podržani kroz budžet opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade Sutra obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    12h 31m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 49m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 55m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    11h 4m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 53m
    0