Источно Сарајево и Сарајево домаћини маратона (ФОТО)

26.07.2020. 11:05
0
ИЗВОР: klix.ba

Удружење "Дечки у плавом" организовало је прву сертификовану маратонску трку на подручју Сарајева и Источног Сарајева. Ово је уједно и прво Државно првенство БиХ у маратону, а почело је јутрос у осам сати испред Вијећнице.

Ово је први маратон у региону који се организује у специфичним условима који су прилагођени тренутној епидемиолошкој ситуацији. Сви учесници су, према правилима, дужни носити маску од почетка до краја трке, те се током цијеле трке морају придржавати правила физичке дистанце.

Слика

Осим тога, сви тркачи су обавили тријажни преглед прије уласка на трку. Сви они који не буду поштовали хигијенско-епидемиолошке мјере или буду уклањали маске прије завршетка трке биће дисквалификовани.

Тркачи ће кренути од Башчаршије, преко Пофалића, Неџарића, па све до Врела Босне, затим иду у Храсницу, Војковиће, Лукавицу, Добрињу, преко Мојмила до стадиона Грбавица, одакле настављају преко Скендерије до Вијећнице.

Слика

Трка траје до 13 сати, а организатори су се извинили грађанима Сарајева и Источног Сарајева због повремених обустава саобраћаја на траси трке.

Коментари 0
Повезане вијести
Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“ Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    17h 7m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    15h 15m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    12h 51m
    1
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    15h 29m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    14h 18m
    0