Istočno Sarajevo i Sarajevo domaćini maratona (FOTO)

26.07.2020. 11:05
0
IZVOR: klix.ba

Udruženje "Dečki u plavom" organizovalo je prvu sertifikovanu maratonsku trku na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ovo je ujedno i prvo Državno prvenstvo BiH u maratonu, a počelo je jutros u osam sati ispred Vijećnice.

Ovo je prvi maraton u regionu koji se organizuje u specifičnim uslovima koji su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Svi učesnici su, prema pravilima, dužni nositi masku od početka do kraja trke, te se tokom cijele trke moraju pridržavati pravila fizičke distance.

Slika

Osim toga, svi trkači su obavili trijažni pregled prije ulaska na trku. Svi oni koji ne budu poštovali higijensko-epidemiološke mjere ili budu uklanjali maske prije završetka trke biće diskvalifikovani.

Trkači će krenuti od Baščaršije, preko Pofalića, Nedžarića, pa sve do Vrela Bosne, zatim idu u Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, preko Mojmila do stadiona Grbavica, odakle nastavljaju preko Skenderije do Vijećnice.

Slika

Trka traje do 13 sati, a organizatori su se izvinili građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva zbog povremenih obustava saobraćaja na trasi trke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 38m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    17h 46m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    15h 22m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    18h 0m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    16h 49m
    0