Источно Сарајево: Данас састанак Додика, Човића и Изетбеговића

07.07.2020. 08:59
0
ИЗВОР: СРНА

У Источном Сарајеву данас ће бити одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића на којем би требало да буде ријечи о именовањима и о буџету институција БиХ за ову годину.

Састанак ће бити одржан у 13.00 часова у Административном центру Републике Српске у Источном Сарајеву.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће на данашњем састанку са Човићем и Изетбеговићем разговарати о именовањима, те да је СНСД заинтересован за два мјеста - Регулаторну агенцију за комуникације БиХ и Агенцију за истраге и заштиту БиХ.

- Тамо има већ око пет, шест мјеста која попуњавају Бошњаци и Хрвати и која, исто тако, треба да буду стављена пред Савјет министара и то питање буде завршено - рекао је Додик јуче новинарима у Бањалуци.

Он очекује да буду договорена раније утврђена именовања, односно да не буде више блокада у вези са тим.

- Евентуално, ако се стране договоре да нешто мијењају или ураде на појединачним мјестима да то отворе и покушају ријешити у будућности - рекао је Додик.

И Изетбеговић је рекао је да се нада да ће на данашњем састанку са Додиком и Човићем бити договорене квоте о свим именовањима, уз напомену да је то требало одавно урадити.

- Ми морамо одредити квоте, морамо знати шта припада Бошњацима, шта Србима, а шта Хрватима. Не можемо то избјегавати. По мени, то је требало одавно урадити, а не измишљати проблеме - рекао је јуче Изетбеговић.

Он је нагласио да свакоме треба препустити да именује кадар из своје квоте, као и да не би требало "ломити копља", већ радити према Уставу и онако како закони налажу.

Изетбеговић је рекао да ће са лидерима СНСД-а и ХДЗ-а разговарати и о буџету институција БиХ за ову годину, те да га збуњују Човићеве изјаве да буџет треба ићи у редовну парламентарну процедуру.

Коментари 0
Повезане вијести
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика
Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО) Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    20h 1m
    0
  • Домаћи посни брускети
    20h 34m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    15h 52m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    18h 0m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    14h 13m
    1